VIDEO: Bivši prvak Formule 1 odlučio kupiti Rimčev C_Two

Autor: Poslovni.hr , 30. kolovoz 2020. u 12:06
Foto: screenshot / youtube

Kako novac nije problem, u razmatranjima su bili Ferrari SF90, Koenigsegg Regera i još neki hipersportaši, ali na koncu je izbor pao na model kojeg znamo kao C_Two.

Više od godinu dana se premišljao, a onda je donio odluku.

Svi se još sjećamo Rosberga kako je promatrao C_Two na štandu Rimac Automobila u Ženevi. Bivši prvak Formule 1 je još tada poručio Mati Rimcu kako mu se i u Porscheu dive. Tada se zapalio za hrvatski bolid, ali je za konačnu odluku morao još razmisliti, piše Index.

Kako novac nije problem, u razmatranjima su bili Ferrari SF90, Koenigsegg Regera i još neki hipersportaši, ali na koncu je izbor pao na model kojeg znamo kao C_Two. Naime, ime još nije poznato, kao ni konačan izgled kojeg smo trebali vidjeti na ovogodišnjem salonu u Ženevi. No to su sve stvari kojima se nekadašnji Mercedesov pilot očito ne opterećuje. Važno je da je uspio ući na listu i rezervirati svoj primjerak, što je i učinio još prošle godine.

Rosberg zato naglašava ono što se zna, a to su ogromna snaga pogona, nevjerojatnih 412 km/h i sprint do 96 km/h za 1,85 sekundi, odnosno 1,97 sekundi do 100 km/h. A kad je ubrzanje u pitanju Rosberg mu se posebno veseli. Kako kaže, njegov bolid je trebao do 100 km/h 2,6 sekundi, a ovaj je osjetno brži. Sve to bilo je dovoljno da Nico odluči i postane jedan od 150 budućih vlasnika C_Two.

“Za nas je čast da je Nico odlučio biti dio obitelji Rimac Automobila. Imati priliku da nam jedan od najboljih svjetskih vozača da krajnju potvrdu dizajna i inženjerstva kupovinom jednog automobila je nevjerojatan osjećaj”, rekao je Mate Rimac, piše Carscoops.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Nije ga kupio vec mu je Rimac dao lovu za PR

Tako se ne kupuju auti da snimaš seriju kako ga kupuješ i reklamiraš ga. Rimac je propao ko kauč.

New Report

Close