Veliki uspjeh jednog od naših najboljih izvoznika

Autor: Poslovni.hr , 17. lipanj 2020. u 12:28

Svi su ludi za Aqua Marisom, nije samo izreka, već činjenica da je riječ o jednom od najprodavanijih hrvatskih izvoznih proizvoda.

Još jedan veliki uspjeh stiže iz JGL-a. Riječka farmaceutska kompanija ovih je dana prodala 200 milijunti proizvod jednog od najuspješnijih hrvatskih izvoznih brendova – Aqua Marisa. Aqua Maris proizvodi na osnovi morske vode iz Jadrana na tržištu su prisutni od 1999. godine, to je linija potpuno prirodnih proizvoda koja broji 12 različitih proizvoda namijenjenih higijeni, prevenciji i liječenju bolesti gornjih dišnih puteva.

Samo prošle godine, JGL je prodao preko 15 milijuna proizvoda Aqua Marisa, od čega na inozemnim tržištima čak 98 posto. Najbolji rezultati dolaze s ključnih tržišta kompanije – u Hrvatskoj i Kazahstanu Aqua Maris zauzima vodeću tržišnu poziciju, s 47, odnosno 54 posto tržišnog udjela. U Rusiji i Ukrajini brend zauzima drugu poziciju s po 26 posto tržišnog udjela, a nedavno su ga bjeloruski potrošači pozicionirali kao broj 1 prirodni proizvod za higijenu nosa.

Jako nas vesele uspjesi našeg vodećeg brenda. Uz činjenicu da se radi o 100 posto vlastitoj proizvodnji, certificiranoj prema europskoj regulativi, kojom osiguravamo kvalitetu, održivost i sigurnost opskrbe tržišta, smatram da tajnu uspjeha Aqua Marisa nose zaposlenici JGL-a koji kontinuirano rade na unapređenju proizvoda i prodaje. U tehnološkom dijelu istraživanja i razvoja, u suradnji s proizvođačima ambalaže, stalno unapređujemo postojeće sustave u želji da kupcima primjenu učinimo što jednostavnijom i zdravijom. Također, u suradnji sa znanstvenom zajednicom, posebice u proteklo vrijeme pandemije, afirmiramo korist od redovite primjene Aqua Maris proizvoda za ovlaživanje nosa i nosne šupljine. Naš novi slogan „Peri ruke peri nos“ podsjeća nas da je higijena presudna da bi se obranili i zaštitili, kako od virusa koji su sezonalno uvijek prisutni, tako i od brojnih nečistoća u zraku“, ističe glavni izvršni direktor JGL-a, Mislav Vučić.

Aqua Maris je danas prisutan u više od 20 zemalja svijeta, a tijekom 2019. godine ostvario je neto prodaju od 260 milijuna kuna, što je porast od 16 posto, u odnosu na godinu ranije. Najveći apsolutni rast prodaje, u odnosu na prethodnu godinu, ostvaren je na tržištu Rusije, gdje je prodaja rasla za 17 posto. Povećanje prodaje Aqua Marisa bilježi se i na ostalim tržištima, pa je tako prodaja u Ukrajini porasla za 20 posto, u Bjelorusiji za 45 posto, u Azerbajdžanu za 55 posto te u Bosni i Hercegovini za 20 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close