Valamar u Austriji debitira luksuznim segmentom

Autor: Marija Crnjak , 05. lipanj 2022. u 22:00
Hotel Kesselspitze 5* jedan je od najpoznatijih hotela u Obertauernu/PD

Najveća turistička kompanija u Hrvatskoj jača internalizaciju poslovanja preuzimanjem Hotela Kesselspitze, ulaže u produljenje sezone.

Otvaranjem drugog hotela u Hrvatskoj pod brendom Places u Makarskoj, te kupnjom već trećeg hotela u Obertauernu u Austriji, Valamar nastavlja ulagati u svoj lifestyle segment, proširenje sezone i internacionalizaciju poslovanja, a time i jačanje kadrovske strukture.

Usto, preuzimanjem hotela s 5 zvjezdica u Austriji ulazi u luksuzni segment, te na ovo tržište prvi put dovodi svoj brend Valamar Collection.

Krajem tjedna u Makarskoj se održalo svečano otvorenje drugog hotela u portfelju lifestyle brenda Places by Valamar, nakon investicije Imperial Riviere u vrijednosti od 67 milijuna kuna u bivši hotel Dalmacija Sunny. Kako je poznato, prvi hotel iz kolekcije Places by Valamar prošle je godine otvoren u Starom Gradu na Hvaru.

Radi se o konceptu hotela u kojem gosti uživaju u ponudi hrane i pića u onom ritmu koji im najviše odgovara. Mogu određeni dnevni iznos iskoristiti u restoranu ili hotelskim barovima koji nude raznoliku ponudu lokalne hrane i pića uključujući koktele, a ono što ne potroše taj dan prebacuje se u idući. Središte dnevne zabave je hotelski bazen uz line-up inozemnih i domaćih DJ-eva.

180

soba ima novootvoreni hotel Places u Makarskoj

Ovaj brend je namijenjen novim generacijama putnika koji cijene lokalnu kulturu i ležerniji pristup, jako su im važne tehnološke značajke ali i održiva rješenja koja se promiču u komunikaciji prema gostima.

‘Meta’ su moderni putnici
“Hotelijerstvo u svijetu doživljava snažnu transformaciju u jednom segmentu turista koji žele drugačiji, jednostavniji i zabavniji odmor. U protekle tri godine u Valamaru smo intenzivno radili na našem konceptu lifestyle hotele koji cilja na moderne putnike.

Cilj nam je da u svakoj Valamar destinaciji razvijemo Places hotel u kojem možete uživati u Mediteranu na najzabavniji, najslobodniji i najautentičniji način. Ponosni smo što smo ovakav inovativni koncept, realizirali upravo ovdje u Makarskoj”, istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Hotel u Makarskoj ima 180 soba i 10 apartmana, a sve sobe opremljene su izuzetno udobnim krevetima, kao i digitalnim pogodnostima poput smart TV-a, superbrzog interneta i digitalne knjižnice. Uključeno je i bezgotovinsko plaćanje narukvicom te beskontaktni check-in.

Soba hotela Places u Makarskoj/PD

Kad odrade sezonu na Jadranu, radnici Valamara imaju priliku preseliti u austrijsko skijalište na zimsku sezonu. U petak su iz Valamara objavili akviziciju luksuznog hotela Kesselspitze koji će ujedno postati prvi hotel u Austriji koji posluje pod brendom Valamar Collection hotel. Hotel Kesselspitze do sada je bio u vlasništvu obitelji Lürzer, koja ke poznata kao lider razvoja i inovacija u Obertauernu.

Zimska odredišta
Internacionalizacija portfelja s fokusom na zimska odredišta u alpskoj regiji jedan je od strateških ciljeva Valamara od 2018. godine, kad je otvoren njihov prvi, Valamar Obertauern hotel, da bi lani uslijedila akvizicija hotela Marietta, uz postavljanje nove vlasničke strukture u Valamar A GmbH, SPV društvu u kojem Valamar ima ulogu manjinskog investitora te pruža usluge hotelskog upravljanja.

Kukurin

Cilj nam je da u svakoj Valamar destinaciji razvijemo Places hotel u kojem možete uživati u Mediteranu na najzabavniji, najslobodniji i najautentičniji način.

Hotel Kesselspitze 5* jedan je od najpoznatijih hotela u Obertauernu, ima 66 ključeva, restoran, unutarnji bazen i wellness te neposredan pristup skijaškim stazama, a kao prvi Valamar Collection hotel u Austriji otvorit će se u ovoj zimskoj sezoni. Valamar Collection brend predstavlja najvišu razinu usluga, i u Hrvatskoj pod ovim brendom posluje 5 hotela i resorta, među njima i dubrovački President i Isabella Resort u Poreču.

Ulaže se i u podizanje kvalitete u ostaku austrijskog portfelja, pa će Valamar Obertauern Hotel sljedeći sezonu dočekati s novim unutarnjim bazenom, otkrivaju u kompaniji.

Komentirajte prvi

New Report

Close