Valamar na neodređeno zapošljava 400 ključnih sezonaca

Autor: Marija Crnjak , 25. listopad 2021. u 22:00
Više od 2500 radnika tvrtke će dobiti 13. plaću i dodatne nagrade/Press photo

Više od 2500 radnika tvrtke će dobiti 13. plaću i dodatne nagrade, zbog manjih primanja veći dio 2021./

S obzirom na kasno otvaranje većine hotela, kampova i ljetovališta i normalizaciju poslovanja tek u srpnju, turistički djelatnici nisu mogli raditi veći dio godine te nisu postigli razinu primanja iz redovnih godina.

Kako bi svojim djelatnicima nadoknadio umanjena primanja, Valamar će isplatiti 13. plaću i dodatne nagrade u ukupnom iznosu od 5000 do 7800 kuna neto, što će primiti više od 2500 djelatnika, javili su iz ove najveće domaće turističke kompanije. Pojašnjavaju da je to jedna od mjera koje je Valamar pokrenuo s ciljem zadržavanja djelatnika i pripreme naredne sezone.

“Valamar će ove jeseni zaposliti i 400 ključnih sezonskih djelatnika na neodređeno vrijeme, čime će im osigurati stabilna primanja i cjelogodišnji posao u turizmu.

Valamar je već pokrenuo ključne programe zapošljavanja, nagrađivanja i edukacije koje će provoditi i dodatno razvijati tijekom zime i proljeća u svrhu što bolje pripreme turističke sezone 2022. Ove su programe snažno podržali socijalni partneri”, kažu u kompaniji koja već kreće sa selekcijom i zapošljavanjem za iduću godinu.

Prema sadašnjoj procjeni Hrvatske udruge turizma, ako se nešto značajnije ne promijeni, naredne godine će nedostajati 35.000 djelatnika u turizmu, te će svaki treći zaposlenik morati doći s drugih tržišta rada.

Komentirajte prvi

New Report

Close