FOTO: U Labinu predstavljena kuhinja za pripremu 25.000 obroka dnevno, u njoj radi 200 ljudi

Autor: Poslovni.hr , 21. studeni 2023. u 14:32
Foto: Valamar

Dnevno može pripremiti do 25 tisuća obroka.

U okviru projekta “Valamar brine za marende fine” Valamar je predstavio svoju centralnu kuhinju i distributivni centar u Labinu, najveći proizvodni pogon za ugostiteljstvo u Hrvatskoj. Valamar je do sada investirao oko 5,5 milijuna eura u pogon opremljen vrhunskom tehnologijom koji se prostire na 3.400 m2 površine te osigurava bržu i jednostavniju pripremu hrane uz rasterećenje hotelskih kuhinja u Valamarovim objektima. Na obilasku proizvodnog pogona i distributivnog centra prisustvovali su gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, voditeljica Savjetovališta za prehranu unutar Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr. Olga Dabović Rac te predstavnici Valamara.

“Valamarova centralna kuhinja Vinež inovativni je i tehnološki napredan pogon koji osigurava opskrbu dvadesetak Valamar hotela i devet kampova s pripadajućim ugostiteljskim objektima, a dnevno može pripremiti do 25.000 obroka uz najviše standarde zdravstvene sigurnosti. Centralna kuhinja predstavlja i okosnicu Valfresco Direkta, online trgovine s dostavom, koja na jednom mjestu nudi proizvode obiteljskih gospodarstva i brojnih proizvođača iz raznih krajeva Hrvatske, kao i gotova i polugotova jela dostupna gostima Valamara i svakom stanovniku Istre i Kvarnera”, rekao je Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamaru.

U centralnoj kuhinji Vinež radi gotovo 200 djelatnika, a proizvodni pogon projektiran je za visoko-kvalitetnu obradu hrane gdje postoje odvojeni odjeli kao što su pripremnica za povrće, mesnica i ribarnica, što hotelskim kuhinjama osigurava već pripremljenu sirovinu spremnu za daljnju obradu.

Transport hrane osiguran je u potrebnom temperaturnom režimu te je na taj način osigurana neprekinutost hladnog lanca. Centralna kuhinja Vinež mjesto je i u kojem se pripremaju i iz kojeg se svakodnevno distribuiraju kvalitetni i zdravi školski obroci za učenike OŠ Matije Vlačića i Centra Liče Faraguna iz Labina, u sklopu društveno odgovornog projekta “Valamar brine za marende fine”.

Komentirajte prvi

New Report

Close