Emil Tedeschi najavio novo veliko ulaganje u brend koji bilježi rekordne prodajne rezultate i dvoznamenkasti rast

Autor: Marija Brnić , 13. svibanj 2022. u 07:00
Širenje kapaciteta Štarka u Srbiji najavio je ovih dana čelni čovjek Atlantica Emil Tedeschi/M. Šabić/PIXSELL

Projekt je, kako nam je poručeno, još uvijek u razradi, no ulaganje je izvjesno.

Ove godine regionalni brend flipsa Smoki kojeg proizvodi Štark u Srbiji obilježava 50 godina postojanja, a njegov vlasnik Atlantic Grupa nagradit će ga – novim proizvodnim kapacitetima.

Predsjednik Uprave Atlantica Emil Tedeschi najavio je ovih dana prilikom svečanog potpisivanja novog sponzorskog ugovora za Arenu u Beogradu, kako će Smoki dobiti novu tvornicu u ulici Peka Dapčevića.

Detalje pri tom nije otkrio, a niti jučer iz zagrebačkog sjedišta Atlantica nisu iznosili informacije o vrijednosti novog projekta i očekivanom porastu broja radnih mjesta i same proizvodnje Smokija.

Projekt je, kako nam je poručeno, još uvijek u razradi, no ulaganje je izvjesno. Sudeći, pak, adresi koju je prvi čovjek Atlantica spomenuo, riječ je o lokaciji u Beogradu na kojoj Štark već ima proizvodnju, pa je očito posrijedi je gradnja novih pogona na postojećem terenu na kojemu tvornica posluje.

Tedeschi je u izjavi za srbijanske medije istaknuo da je uvjeren da će “uz ovakvu podršku Grada Beograda i Republike Srbije završiti ovu urgentnu investiciju”. Riječ je, naime, o brendu koji, kako se vidi iz financijskog izvješća za prošlu godinu, bilježi rekordne prodajne rezultate i dvoznamenkasti rast (13%), te ima sve dominantniji udjel u strukturi slanih i slatkih proizvoda.

Osim na tržištima u susjednim zemljama, u kojima je Smoki tradicionalno prisutan i najpopularniji flips, sve više raste njegov izvoz na nova tržišta, posebice u Austriju, Njemačku i Švicarsku, a probija se i u SAD-u, te Francuskoj.

Štark je, inače, u vlasništvu Atlantica od 2010., a preuzeo ga je kupnjom tadašnjeg vlasnika slovenske Droge Kolinske.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Mešetari.

New Report

Close