Ugovor Janafa i NIS-a vrijedan 250 milijuna kuna

Autor: Marina Šunjerga/VL , 10. siječanj 2017. u 10:17
Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Ugovor s tvrtkom koja je u vlasništvu ruskog Gazpromnefta rezultirat će izvanrednim poslovnim prihodima.

Janaf je sklopio novi ugovor s Naftnom industrijom Srbije ukupno vrijedan 250 milijuna kuna.

Ugovor se odnosi na nove poslove prvenstveno vezane uz angažman skladišnih kapaciteta Terminala Sisak te novih skladišnih kapaciteta Terminala Omišalj u koje je Janaf plasirao velik dio investicija u posljednje dvije godine. Ugovor s tvrtkom koja je u vlasništvu ruskog Gazpromnefta rezultirat će izvanrednim poslovnim prihodima Janafa, odnosno povećanjem dobiti tvrtke i u 2017.

Državna tvrtka nedavno je potpisala ugovore o suradnji s novim partnerima Vitolom i Unipetrolom ukupne vrijednosti 125 mil. kuna. S novim ugovorom uprava predvođena Draganom Kovačevićem osigurala je ukupno 375 mil. kuna novih prihoda u tekućoj godini, što je podloga za očekivanje novog rekordnog rezultata Janafa. Iz tvrtke saznajemo da se pregovara i o novim suradnjama, ali ti ugovori još nisu u fazi potpisivanja.

Kovačević je Janaf preuzeo 2012. nakon što je tvrtka završila financijsku godinu s prihodima od 444 milijuna kuna, a neto dobit od svega 61 milijun kuna. S novim ugovorima i rastom prihoda zabilježenim u devet mjeseci 2016.godine Janaf bi lako mogao premašiti granicu od milijardu kuna ukupnih prihoda te neto dobiti od 250 mil. kuna. "Janaf je kompanija koja rezultatima pokazuje kako se može kvalitetno upravljati državnom imovinom i resursima. U pet godina uspjeli smo udvostručiti prihode tvrtke i osigurati tri puta veću dobit. ", izjavio je predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević. 

Komentirajte prvi

New Report

Close