U Zagrebu osnovan tim koji će Tevi globalno davati pravnu podršku

Autor: Marija Crnjak , 02. ožujak 2023. u 22:00
Tim radi na engleskom jeziku te im posao nije geografski ograničen, poručili su iz Plive/S. Strukić/PIXSELL

U Plivi početkom godine počeo s radom centar izvrsnosti za pravne poslove unutar Globalnih poslovnih servisa.

U Plivi je početkom godine osnovan GBS pravni odjel, novi Tevin centar izvrsnosti za pravne poslove koji će podržati Tevinu globalnu pravnu zajednicu, doznaje Poslovni dnevnik.

Novi tim pridružio se ranije formiranim Globalnim poslovnim servisima koji iz Hrvatske podržavaju poslovanje Teve na više od 30 svjetskih tržišta, u sektorima financija, IT-a i ljudskih potencijala. “Osnivanje GBS pravnog odjela nastavak je uspješne strategije razvoja Plive kao centra izvrsnosti unutar Teva grupe.

Ovaj će centar izvrsnosti biti posvećen usavršavanju eksperata za pravnu podršku kako bi se doprinijelo standardizaciji rada pravne funkcije, ubrzala modernizacija i korištenje IT sustava uz priliku da se smanje troškovi vanjskih pružatelja usluga”, otkrivaju nam u Plivi.

Šest članova
GBS pravni tim rad je započeo u sastavu od šest članova, uglavnom pravnika, a uz proširenje opsega posla u narednom razdoblju očekuje se daljnji rast broja zaposlenih. Pravni odjel usredotočen je na odnose s odvjetničkim uredima, rad na ugovorima na engleskom jeziku niže do srednje kompleksnosti, poput ugovora o čuvanju povjerljivosti, o nabavi roba ili usluga, o zaštiti osobnih podataka, unutar-grupnih ugovora, općih uvjeta poslovanja te standardizaciju nacrta ugovora i podršku korisnicima u korištenju IT platformi posvećenih pravnim aktivnostima.

“Tim radi na engleskom jeziku te im posao nije geografski ograničen, iako je u prvoj fazi fokus na podršci poslovanju tržištima SAD-a i Europe uz mogućnost daljnjeg proširenja aktivnosti. Preuzimajući dio poslova od kolega pravnika iz drugih zemalja, ovaj će tim omogućiti oslobađanje resursa za pojačanu podršku osnovnom poslovanju od ključnog značaja.

Formiranjem ovog odjela uklanjaju se stereotipi o ograničenju rada pravnika na svoje lokalne jurisdikcije, te im se omogućuje proširenje opsega poslova i uklapanje u koncept globalnih poslovnih servisa”, ističu u Plivi.

Međunarodni projekti
Kako je poznato, uz novoformirani pravni tim, u Zagrebu su više od 10 godina aktivni Globalni poslovni servisi, poput najvećeg globalnog financijskog centra u Tevi s preko 250 zaposlenika, globalnog centra nabavnih operacija sa 100 zaposlenih te centra podrške korisnicima u području ljudskih potencijala sa 60 zaposlenih.

“Kolegice i kolege u GBS timovima svakodnevno rade u multikulturalnom i dinamičnom okruženju na međunarodnim projektima te iz Zagreba na više od 15 jezika podržavaju Tevino poslovanje na više od 30 tržišta u Europi i svijetu. Ova se poslovna područja neprestano šire i razvijaju te je složenost poslova svakim danom sve veća”, zaključuju u kompaniji.

Komentirajte prvi

New Report

Close