U Zagrebačkoj pivovari punit će 4 puta više

Autor: Darko Bičak , 14. lipanj 2022. u 22:00
Predstavljanju nove investicije od 65 milijuna kuna nazočio je i gradonačelnik Tomislav Tomašević/J. Galoić/PIXSELL

Nova će linija omogućiti povećanje kapaciteta za čak četiri puta, odnosno više od 70 milijuna litara piva pakiranog u limenke godišnje i biti će maksimalno iskorišten već ovog ljeta.

Zagrebačka pivovara obilježava ove godine svoju 130. obljetnicu, a to je bio povod za investiciju od 64 milijuna kuna u novu liniju za proizvodnju piva u limenkama koja je jučer svečano puštena u rad.

Kako je pojasnio Dubravko Tome, direktor proizvodnje, nova će linija omogućiti povećanje kapaciteta za čak četiri puta, odnosno više od 70 milijuna litara piva pakiranog u limenke godišnje i biti će maksimalno iskorišten već ovog ljeta.

Konkretno, nova linija na sat će moći napuniti 40.000 limenki od pola litre ili 60.000 njih od 0,33 litre. Miroslav Holjevac, predsjednik Uprave, istaknuo je da se radilo o složenoj poslovnoj operaciji koja je osmišljena i realizirana u svega dvije godine, a posebno je važno da je završena pred turističku sezonu zbog velikog rasta potražnje upravo za pivom u limenkama.

“Trend zadnjih godina, a posebno među turistima, kupovina je limenki piva. To je vrlo praktično i ekološko pakiranje jer se limenke mogu reciklirati neograničeno puta, za razliku od PET ambalaže. Dodatno, pakiranje u limenkama je i najpraktičnije za izvoz, a u kojem imamo vrlo ambiciozne planove”, kazao je Holjevac.

Dodao je da se radilo o vrlo zahtjevnom i osjetljivom projektu zbog kratkih rokova i tehničkih ograničenja stare zgrade u zapadnom dijelu Zagreba, a zbog čega je pogon instaliran na čak četiri kata. No, ističe, uz pomoć svojih dobavljača i partnera sve su uspjeli završiti na vrijeme.

Opremu za novi pogon isporučio je njemački Krones, a radi se, ističe Holjevac, o najmodernijoj liniji u široj regiji koja će uvelike povećati izvoznu konkurentnost Zagrebačke pivovare te da su po ovom pitanju sada mirni barem 10 godina.

Investiciju je pozdravio i gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je istaknuo da se radi o vrijednom projektu jer se radi o ulaganju proizvodnju te je riječ o investiciji koja će, nada se, otvoriti i nova radna mjesta u metropoli.

Dodao je da Grad želi biti dobar partner svim poduzetnicima u Zagrebu, a što je posebno važno, navodi, jer je u glavnom gradu sjedište čak trećine svih poduzetnika u Hrvatskoj, a polovica ukupnog prihoda nacionalnog poduzetništva otpada upravo na zagrebačke tvrtke.

Komentirajte prvi

New Report

Close