Tvrtka Q više neće zahtijevati rad iz ureda

Autor: Poslovni dnevnik , 22. studeni 2021. u 22:00
Filip Ljubić/ROBERT ANIC/PIXSELL

Prvi čovjek tvrtke Filip Ljubić naveo je kako je sasvim u redu da se čovjek prijavi se za posao u Q-u i traži da radi s Balija, Zanzibara ili malog svjetionika usred Jadrana.

Zagrebačka IT tvrtka Q svojim će zaposlenicima trajno omogućiti odabir modela rada koji im najviše odgovara – iz ureda, na daljinu ili kombinirano, a u Q-u su se na taj potez odlučili na temelju informacija zaposlenika, te kako bi što lakše zapošljavali ljude van Zagreba.

Q time slijedi svjetske trendove koji pokazuju kako sve veći broj kompanija u sektoru zaposlenicima daje na izbor žele li raditi iz ureda ili od kuće, navode iz tvrtke.

Također najavljuju i daljnje širenje poslovanja te zapošljavanje stručnjaka, koji će zahvaljujući ovom modelu rada moći raditi iz bilo kojeg grada u Hrvatskoj.

Prvi čovjek tvrtke Filip Ljubić naveo je kako je sasvim u redu da se čovjek prijavi se za posao u Q-u i traži da radi s Balija, Zanzibara ili malog svjetionika usred Jadrana. “Zbog toga više nikada nećemo od nikoga zahtijevati da dolazi u ured”, izjavio je Ljubić.

Voditeljica People&Culture odjela u Q-u Anja Oppenheimer Barešić naglasila kako je njihova interna anketa pokazala da 61 posto zaposlenika želi dolaziti u ured povremeno, dok ih 21 posto želi raditi u potpunosti van ureda.

Inače, Q-ovi uredi zatvoreni su od početka pandemije, dok su indeksi zadovoljstva zaposlenika i osjećaja pripadnosti i lojalnosti Q-u iznimno visoki. 

Komentirajte prvi

New Report

Close