Tuđmanova Domovina d.o.o. prestala je postojati

Autor: Saša Paparella , 23. lipanj 2017. u 07:15
Stjepan Tuđman, Foto: Pixsell

Ugašena zadnja od 10-ak tvrtki kroz koje se Stjepan Tuđman bavio ugostiteljstvom, filmom…

Trgovački sud u Zagrebu izbrisao je iz registra Domovinu d.o.o., tvrtku u vlasništvu Stjepana Tuđmana koja je još u ožujku 2016. prošla skraćeni stečajni postupak. Zadnjih 700 kuna prihoda Domovina je zabilježila još 2009.

Time je nestala i posljednja u nizu tvrtki u kojima je vlasnik ili direktor bio mlađi sin Franje Tuđmana. Čak pet tih tvrtki u svom je nazivu imalo riječ “domovina”, a po jedna tvrtka imala je u nazivu riječ “patria” i “Croatia”.

Domovina d.o.o. registrirana je na adresi obiteljske kuće Tuđmanovih u Nazorovoj 59 u Zagrebu, a nastala je 2006. spajanjem Domovina Consultinga, u kojem je Tuđman bio vlasnik, s tvrtkom Patria film, gdje je bio direktor. Obje ove tvrtke godinama su bile bez prihoda. Lani u listopadu iz sudskog registra izbrisan je Domovina-holding, konzultantska tvrtka bez zaposlenih i bez prihoda još od 2007. Osnovana je 1995., a u trenutku kad je zaključen stečaj bila je dužna 1,5 milijuna kuna.

Izbrisane su i tvrtke Domovina TT, Domovina-Commerce i Kolenda, u kojima je Tuđman bio direktor. Domovina TT dobavljačima je ostala dužna 434.000, a Domovina-Commerce čak 7,8 milijuna kuna. Prema dostupnim podacima, tvrtka Kolenda ostala je dužna 1,3 milijuna. Nema više ni obrta Lady Šram, preko kojeg je Tuđman vodio istoimeni restoran. Od tvrtki s kojima je bio povezan, danas postoji još samo Anterra, gdje je držao vlasnički udjel i sjedio u NO. Ta tvrtka za iznamljivanje automobila spasila se predstečajnom nagodbom.     

Komentari (1)
Pogledajte sve

legendarni naziv firme

New Report

Close