Top Gear dodijelio Rimčevoj Neveri prestižnu nagradu

Autor: Poslovni.hr , 06. travanj 2022. u 13:43
Nevera, Rimac Grupa / Foto: PD

“Električni hiperautomobili nova su i drugačija vrsta.”

Samo nekoliko tjedana nakon što je proglašen hiperautomobilom godine magazina GQ, Rimac Nevera osvojio je nagradu za najbolji električni automobil visokih performansi na dodjeli nagrada prestižnog auto magazina Top Gear Electric 2022. Nagrade koje je organizirao i ocjenjivao tim stručnjaka iz Top Geara svake godine ističu najvažnije automobile diljem svijeta u niz različitih kategorija.

Govoreći o Neveri, pomoćni urednik časopisa Top Gear, Tom Ford rekao je1: “Evolucija revolucije – Nevera je sažetak tehnološkog znanja hrvatskog proizvođača Rimac, a kada je riječ o struji i naprednim sustavima upravljanja, Rimac je bog munje. (…) Električni hiperautomobili nova su i drugačija vrsta. Nevera – u ovom trenutku – je vrhunac.”

Nova generacija potpuno električnog hiperautomobila

Rimac Nevera predstavlja promjenu paradigme u automobilskim performansama, tehnologiji i dizajnu. Nova generacija potpuno električnog hiperautomobila otključala je i nove dimenzije performansi koje su se nekada smatrale nedostižnim. 1914 konjskih snaga proizvode četiri elektromotora, pokrećući ga od 0-60mph za samo 1,85 sekundi, a do 100mph za 4,3 sekunde. Nevera je prošle godine proglašena najbržim serijskim automobilom na svijetu, prešavši četvrt milje za svjetski rekord od 8,582 sekunde.

“Kada smo prvi put predstavili potpuno električni superautomobil Concept_One na sajmu automobila u Frankfurtu 2011. godine, on nije imao konkurenciju – ideja o sportskim i supersportskim električnim automobilima bila je još uvijek apstraktna. Ali danas, s Neverom, nalazimo se na tržištu punom iznimno impresivnih potpuno električnih sportskih automobila nekih od najvećih proizvođača na svijetu. U ime tima ljudi koji su neumorno radili na usavršavanju Nevere tijekom proteklih nekoliko godina, velika nam je privilegija da je od strane Top Gear stručnjaka izdvojena među jakom grupom kao najbolji električni automobile visokih performansi na svijetu danas”, rekao je Mate Rimac, izvršni direktor Rimac Grupe.

Komentirajte prvi

New Report

Close