Todorić podržava osnivanje saborskog povjerenstva za Agrokor

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. rujan 2017. u 09:37
Foto: Željko Hladika / Pixsell

Osnivanje saborskog istražnog povjerenstva je, ističe, nužno jer su u ovom slučaju i Ustav i zakoni Hrvatske teško povrijeđeni, a Lex Agrokor prouzročio je štete od više milijardi kuna i to ne samo Agrokoru, već izravno Republici Hrvatskoj.

Ivica Todorić objavio je da podržava osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor, koje smatra nužnim za rasvjetljavanje svih okolnosti, te ističe kako se nada da Vlada neće blokirati njegovo osnivanje i da neće biti pritisaka na Ustavni sud kod ocijene prijedloga o utvrđivanju ustavnosti Lex Agrokora.

Saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor nedvojbeno je nužno za rasvjetljavanje svih okolnosti koje su se dogodile u Agrokoru i podupirem njegovo osnivanje, stoji u Todorićevu priopćenju.

"To činim kao odgovoran čovjek koji je Agrokor stvorio i uspješno vodio desetljećima, sve dok u tome nisam onemogućen neodgovornom političkom silom kroz neustavni Lex Agrokor kojim je Vlada nacionalizirala privatno vlasništvo. Politička, ali i druga odgovornost visokopozicioniranih političara iz samog vrha vlasti  u ovom je slučaju neoboriva činjenica, i nema nikakve dvojbe da samo istražno povjerenstvo u Saboru, domu zakonodavne vlasti Republike Hrvatske,  može dati sve odgovore i jasno utvrditi imena odgovornih." 

Osnivanje saborskog istražnog povjerenstva je, ističe, nužno jer su u ovom slučaju i Ustav i zakoni Hrvatske teško povrijeđeni, a Lex Agrokor prouzročio je štete od više milijardi kuna i to ne samo Agrokoru, već izravno Republici Hrvatskoj.

"Odgovornost ljudi iz Vlade koja je donijela zakon skrojen samo za jednu tvrtku, te odgovornost Vlade zbog  političkog sponzorstva nad nezakonitim postupanjem izvanredne uprave u zaduživanju i poslovanju izvanredne uprave Agrokora, jednostavno je i lako utvrdiva. Za to ću podastrijeti sve relevantne dokumente i dokaze," poručuje Todorić.

Poziva sve čelnike parlamentarnih političkih stranaka "na hitno djelovanje i konsenzus oko osnivanja istražnog povjerenstva kako bi se utvrdila odgovornost svakog pojedinca i spriječila još dalekosežnija financijska i politička šteta". 

"Nadam se da Vlada Republike Hrvatske neće blokirati osnivanje Povjerenstva, kao što se i nadam da neće biti pritisaka na Ustavni sud kod ocijene prijedloga o utvrđivanju ustavnosti Lex Agrokora. Bilo bi to najeklatantnije uplitanje izvršne u rad sudbene vlasti od postojanja Republike Hrvatske," stoji u priopćenju na Todorićevu blogu.

Komentari (4)
Pogledajte sve

blog je trebao početi pisati odmah, jasno i transparentno za svoje radnike, dioničare i sve zainteresirane, sada kad je njgova guzica u pitanju bojim se da je kasno, jako kasno

Idu rezultati revizije pa je malo frka… izaci ce na vidjelo sto je sve radio godinama. Trebali su ga odmah uhapsiti kao Pevece.

Prijeti politicarima javnim mijenjem. Nije njega briga za nas tj javnost nego ucjena

mozda se gazda i njegovi jataci (kradeze-sdp-hns) sprema izvadit miljarde izvucene van svih ovih godima i pokrit dugove 🙂
kladim se da je van izvuceno cijeli dug x3

New Report

Close