TIBO u stečaju: Uskoro idu dražbe

Autor: Marija Brnić , 13. svibanj 2018. u 21:59
Foto: Pixsell

Na zemljištu je založno pravo upisalo brodogradilište 3. maj u vlasništvu pulskog Uljanika.

Imovina 3. maja TIBO u stečaju koja će ići na javnu dražbu procijenjena je na 39,7 milijuna kuna, a zaključkom Trgovačkog suda u Rijeci na prvoj dražbi ona se ne može prodati za manje od tri četvrtine utvrđene vrijednosti (29,8 mil. kuna), na drugoj ispod polovine, na trećoj za manje od četvrtine iznosa, a na četvrtoj dražbi početna cijena moći će biti 1 kuna.

Riječ je o nekretninama koje uključuju zgradu pogona, skladište i zemljište od ukupno 45 tisuća četvornih metara u atraktivnoj građevinskoj zoni. Zemljište je država svojedobno oduzela TIBO-u, da bi ga potom kroz dokapitalizaciju vratila.

Na zemljištu je založno pravo upisalo brodogradilište 3. maj u vlasništvu pulskog Uljanika, čime su osigurali da se u slučaju prodaje nekretnine prvi naplate. Sudskom odlukom inače predviđa se mogućnost da prvi razlučni vjerovnik u prednosnom redu može izjaviti da kupuje nekretnine i da stavlja u prijeboj svoju tražbinu s protutražbinom stečajnog dužnika po osnovi cijene u visini utvrđene vrijednosti nekretnina.     

Komentirajte prvi

New Report

Close