The Garden Brewery od chefa Palfija kupio većinski udio u njegov tvrtki Full Circle

Autor: Suzana Varošanec , 05. srpanj 2023. u 15:16
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Full Circle je specijaliziran za pripremu i isporuku hrane namijenjene gostima na glazbenim i uličnim festivalima.

Zagrebačka craft pivovara The Garden Brewery, u sklopu koje se odvija poslovanje i njihove pivovare The Bird, zaključenom ovotjednom transakcijom o kojoj su obavijestili preko Zagrebačke burze, postala je većinski vlasnik društva Full Circle. Riječ je o tvrtki sa sjedištem u Pušćinama u blizini Čakovca, dok je ugovor o kupoprodaji i prijenosu poslovnog udjela koji odgovara 50,94% temeljnog kapitala, realiziran ovih dana s dosadašnjim vlasnikom i chefom Markom Palfijem koji ostaje manjinski udjeličar.

Full Circle je specijaliziran za pripremu i isporuku hrane namijenjene gostima na glazbenim i uličnim festivalima. Također je višegodišnji partner grupe The Garden Brewery u segmentu pripreme i isporuke hrane prilikom održavanja glazbenih „The Garden“ festivala na lokaciji “Rastovac – Tisno”, ali i tijekom održavanja uličnih festivala diljem zemlje.

Kako se sumarno iznosi za Full Circle u 2022. godini, tvrtka je ostvarila 1,139 milijuna eura prihoda, a EBITDA iznosi 202.139 eura te EBT 192.852 eura. Vrijednost transakcije, očekivano, nije komunicirana. Što se plana za naredno razdoblje tiče, Garden Brewery ima namjeru u suradnji s Palfijem, nastaviti intenzivno razvijati segment pripreme i prodaje hrane namijenjene gostima glazbenih i uličnih festivala, a tu su navdene i dodatne aktivnosti koje planiraju na ostvarenju ostalih sinergijskih efekata na razini Grupe.

Korporativna transakcija po svemu sudeći zaokružuje uspješnu poslovnu suradnje koja je na tržištu prepoznatljiva i na planu razvoja svijesti o ekologiji i kružnom gospodarstvu, sve to u skladu s modelom u kojem se meso koje se koristi u Full Circleu prihranjuje ostacima od pivarenja, budući da isti završavaju kod proizvođača piletine te ih oni koriste kao dio prihrane za piliće.

Realizirana je neposredno nakon lipanjske skupštine Garden Breweryja, ali nakon što je ove godine njihovo društvo Lula s operativnim poslovanjem u festivalskom biznisu zaključilo ugovor o zakupu lokacije Rastovac. I to s Hostinom, društvom koje je dio Ina Grupe, a osigurava obavljanje djelatnosti održavanja glazbenih festivala tijekom 2023. godine uz opciju automatskog produljenja na 2024., ako niti jedna ugovorna strana isti ne otkaže do srpnja 2023. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close