Tedeschi dioničarima platio 2,3 mil. eura

Autor: Rato Petković / VLM , 14. listopad 2012. u 22:01
Emil Tedeschi, Atlantic/PXL

Atlantic grupa u potpunosti preuzela srpsku tvrtku.

Atlantic grupa istisnula je male dioničare tvrtke Soko Nada Štark. U obavijesti koju su u petak objavili na Zagrebačkoj burzi, stoji kako je glavna skupština Soko Štarka odlučeno da se 190.370 dionica manjinskih dioničara, što čini 5,86 posto temeljnog kapitala tvrtke, prenijelo na glavnog dioničara Grand Kafa.

"Upisom navedene odluke Glavne skupštine Soko Štarka u registar nadležnog tijela Republike Srbije vlasničkom porfelju Atlantic Grupe pridodan je preostali vlasnički udio od 5,86 posto temeljnog kapitala, čiji je većinski udio od 94,14 posto temeljnog kapitala stekla akvizicijom kompanije Droga Kolinska 2010. godine", stoji u priopćenju Atlantic grupe čiji većinski vlasnik je Emil Tedeschi. Za preuzeti udio u temeljnom kapitalu Soko Štarka, manjinskim dioničarima je isplaćena "pravična otpremnina u ukupnoj vrijednosti od 2,3 milijuna eura". No, nešto više od dva mjeseca prije "squeeze outa", dioničari srbijanske konditorske kompanije digli su se na noge.

Mali dioničari Soko Štarka, njih oko 600, u srpnju su strahovali od istiskivanja iz vlasničke strukture kompanije. Žalili su se na to da nisu uspijevali dobiti uvid u poslovnu dokumentaciju tvrtke i tražili su konkretnu potvrdu o tome gdje se nalazila dosad zadržana dobit Soko Štarka. Isticali su da je samo lanjska dobit Soko Štarka bila između pet i šest milijuna eura, a kumuliran profit iz prijašnjih godina iznosio je 27 milijuna eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close