Tankerska plovidba ide u preuzimanje Turisthotela

Autor: Marija Crnjak , 19. siječanj 2023. u 22:00
Prema planu, Turisthotel će godišnje u prosjeku uložiti otprilike 22 milijuna eura u nove projekte/D. Stanin/PIXSELL

Na Zagrebaču burzu dostavili su obavijest o nastanku obveze objave ponude za preuzimanje Turisthotela.

Nakon što je u studenom lani preuzela najveći pojedinačni udio od 24,5% temeljnog kapitala u zadarskoj turističkoj kompaniji, Tankerska plovidba sada kreće u preuzimanje Turisthotela.

Na Zagrebaču burzu dostavili su obavijest o nastanku obveze objave ponude za preuzimanje Turisthotela, sklapanjem ugovora o prijenosu dionica s pet dioničara Turisthotela 18. siječnja. Tankerska plovidba je time stekla još 14,61% temeljnog kapitala društva, te je tako dosegnula ukupno 39,34% temeljnog kapitala kompanije.

Kako se navodi u obavijesti, predmet ponude za preuzimanje će biti sve dionice Ciljnog društva na ime, serije A, pojedinačnog nominalnog iznosa od 580,00 kuna (76,98 eura).

Inače, pred mjesec dana na danu otvorenih vrata za dioničare Turisthotel je najavio ulaganja od 113 milijuna eura u idućih 5 godina, u obnovu i izgradnju novih smještajnih kapaciteta i zabavnih sadržaja.

Novi investicijski ciklus Turisthotela uključit će dodatno unapređenje i podizanje kvalitete postojećih objekata, nove ugostiteljsko-zabavne sadržaje, kompletno preuređenje glavne ulice naselja, rekonstrukciju preostalih apartmana sa 3 na 4 zvjezdice, izgradnju i uvođenje novih objekata i sadržaja te projekt Aenona park, koji uključuje novi kamp, hotel i sportsko-zabavne sadržaje u sjevernom dijelu naselja u Zatonu.

U Zadru je u planu izgradnja gradskog hotela smještenog unutar gradske jezgre na lokaciji nekadašnjeg kina Pobjeda, te prenamjena Boutique Hostela Forum u hotel. Prema planu, Turisthotel će godišnje u prosjeku uložiti otprilike 22 milijuna eura u nove projekte. 

Komentirajte prvi

New Report

Close