Talijani u Osijeku šire proizvodnju strojeva za vulkanizere

Autor: Darko Bičak , 31. kolovoz 2021. u 22:00
Nexion već zapošljava 30 ljudi/HRVOJE JELAVIĆ/PIXSELL

Kontakt s talijanskim investitorom uspostavljen je, navodi se, u suradnji s generalnim konzulatom Hrvatske u Milanu.

Talijanska tvrtka “Nexion”, koja se bavi proizvodnjom strojeva za vulkanizerske radnje, u Osijeku planira proširenje proizvodnje, čime bi se moglo otvoriti oko 200 novih radnih mjesta, istaknuto je jučer na sastanku Uprave tvrtke i osječke gradske uprave.

Talijanska tvrtka u Osijeku posluje od 2015., trenutačno zapošljava 30 ljudi te radi na proizvodnji i sastavljanju strojeva za promjenu automobilskih guma.

Dogradonačelnik Dragan Vulin izvijestio je nakon sastanka da u “Nexionu” sada planiraju proširiti proizvodnju, odnosno preseliti jedan dio proizvodnje iz Italije u osječku Industrijsku zonu “Nemetin”, gdje je u tijeku druga faza parcelacije, nakon koje će biti dostupno ukupno deset parcela, veličine od osam do 44 tisuće četvornih metara.

Dodao je da se razgovaralo o proizvodnoj hali veličine 22 tisuće kvadrata. Generalni direktor “Nexiona” Fabio Vesentini kazao je da u Upravi procjenjuju mogućnost nove investicije na temelju dosadašnjih pozitivnih iskustava u Osijeku.

Ističe kako je sastanak bio obećavajući te kako će se uskoro vratiti s novim prijedlozima. Kontakt s talijanskim investitorom uspostavljen je, navodi se, u suradnji s generalnim konzulatom Hrvatske u Milanu koji je odgovoran za područje pet talijanskih sjeverozapadnih regija.

Komentirajte prvi

New Report

Close