Svjetski uspjesi ginova iz istarske destilerije, vlasnik i direktor objasnio kako im je to pošlo za rukom

Autor: Marta Duić , 08. kolovoz 2021. u 08:00
Mišel i Daša Sirotić biznis grade na jakim alkoholnim pićima/FOTO: ANDREA PANČUR

Destilerija Aura nije samo izvrsna u proizvodnji ginova, njihov Teranino također je osvojio zlatnu medalju na „World Spirits Trophy 20201“.

Destilerija Aura i proizvodi obitelji Sirotić osvajaju prva mjesta gotovo na svim natjecanjima na kojima se pojave, a zadnje veliko priznaje u nizu stiglo je za gin Karbun sa svjetskog natjecanja „World Spirits Award 2021“.

Uz tu zlatnu medalju, gin Karbun Navy Strength je na natjecanju ‘The Spirits Business Gin Masters 2021’ osvojio Master medalju, priznanje koje dobiva jedino proizvod koji je od strane svih sudaca na natjecanju ocijenjen bodovima za zlatnu medalju. Karbun Navy Strength osvojio je i zlatnu medalju na natjecanju „World Spirits Trophy 20201“.

FOTO: ANDREA PANČUR

˝Velik je to uspjeh, među svjetskim ginovima osvojiti tako vrijedne nagrade. Dugo sam radio na našem ginu, učio i isprobavao razne varijante proizvodnje i kombinacije začina, sve dok nisam bio u potpunosti zadovoljan rezultatima. Ovo priznanje potvrda je toga da sam ga izveo na pravi put˝, ističe Mišel Sirotić, vlasnik i direktor Aure.

Destilerija Aura nije samo izvrsna u proizvodnji ginova, njihov Teranino također je osvojio zlatnu medalju na „World Spirits Trophy 20201“.

Kako kaže Sirotić, tajna destilerije krije se u trudu i umijeću koje njeguju godinama, u poslu sudjeluje čitava obitelj, a svi dosadašnji uspjesi rezultat su neprestanog rada, ulaganja i usavršavanja te kreiranja originalnih načina proizvodnje koje publika prepoznaje. Danas u ponudi imaju 25 vrste likera i rakija te četiri vrste gina, a proizvode i džemove.

Njihove proizvode možete pronaći u specijaliziranim vinotekama te u Aurinim trgovinama u Buzetu, Novigradu, Poreču, Motovunu, Humu, Grožnjanu, Vrbniku, Rovinju, Splitu i Rijeci.

FOTO: ANDREA PANČUR

Komentirajte prvi

New Report

Close