Svatko ima potencijal koji može iskoristiti ako mu se da šansa

Autor: Poslovni dnevnik , 05. lipanj 2022. u 22:00
Maria Tomić-Preiner, viši specijalist za selekciju i razvoj karijere u Fini/PD

Trenutno zapošljavamo 72 osobe s različitom vrstom i stupnjem invaliditeta i kontinuirano ulažemo u njihov profesionalni razvoj.

Mi u Financijskoj agenciji vjerujemo da je različitost svakog pojedinca koji čini naš tim ono što nas obogaćuje i doprinosi našem poslovnom uspjehu. Upravo iz tog razloga potičemo zapošljavanje osoba s invaliditetom, a naša praksa njegovanja različitosti na radnom mjestu prepoznata je još 2015., kada smo za istu dobili priznanje portala Mojposao.hr.

S tom praksom nastavljamo i dalje te trenutno zapošljavamo 72 osobe s različitom vrstom i stupnjem invaliditeta. Kontinuirano ulažemo u njihov profesionalni razvoj kroz uključivanje u edukacije. Dodatna podrška osigurava im se kroz potrebnu prilagodbu radnog mjesta i/ili psihosocijalno savjetovanje ukoliko za istim pokažu interese.

U ovom kontekstu, u našem procesu zapošljavanja primjenjujemo princip tzv. pozitivne diskriminacije. Nadamo se da će, sukladno našim poslovnim potrebama, broj radnika s invaliditetom, koji će za razvoj karijere odabrati Financijsku agenciju, u budućnosti biti i veći.

Projekt Iskustvo zlata vrijedi podupiremo od samog početka. Smatramo da predstavlja hvalevrijednu inicijativu koja kroz konkretan primjer progovara o važnosti zapošljavanja mladih s invaliditetom i slabijeg imovinskog statusa. Također, kroz primjere dobre prakse, senzibilizira i potiče poslodavce na pružanje različitih vrsta poslovnih prilika, a ujedno ih i osnažuje da postanu otvoreniji u njihovom zapošljavanju.

Već nekoliko godina ovim projektom pokazuje se da svaki pojedinac ima potencijal koji može iskoristiti u postizanju osobnog i poslovnog uspjeha ukoliko mu se za to pruži prilika. Izuzetno nam je drago što smo upravo kroz ovaj projekt dali priliku studentima s invaliditetom da kroz obavljanje stručne prakse steknu znanja i vještine koje će im zasigurno pomoći u lakšem pronalasku budućeg zaposlenja.

Posljednjih nekoliko godina sve se više ukazuje na potrebu veće otvorenosti poslodavca u zapošljavanju osoba s invaliditetom, pokrenute su i različite promjene u pogledu stručne podrške poslodavcima te se nadam da će se ta praksa nastaviti provoditi i u budućnosti.

Komentirajte prvi

organizator
pod pokroviteljstvom
glavni partner
partneri

New Report

Close