´Studio smijeha´ komičarke Marine Orsag pred stečajem

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. travanj 2022. u 14:19
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

′Studio smijeha′ je osnovan u srpnju 2012., a kao direktori su navedeni Marina Orsag i slovenski komičar Andrej Težak

Trgovački sud u Zagrebu pozvao je vjerovnike ′Studija smijeha′, tvrtke komičarke Marine Orsag, da u zakonskom roku plate predujam za namirenje troškova stečajnog postupka te tvrtke s nešto više od 36.000 kuna utvrđenog duga.

Ako vjerovnici dužnika ne postupe u skladu s rješenjem, sud će donijeti odluku o otvaranju i zaključenju stečajnog postupka, ističe se u sudskoj odluci.

Prijedlog za otvaranje stečaja ′Studija smijeha′ podnijela je Financijska agencija (Fina) navodeći da tvrtka stand-up komičarke sredinom veljače ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 154 dana u iznosu od 36.334 kuna te da ima jednog zaposlenog.

′Studio smijeha′ je osnovan u srpnju 2012., a kao direktori su navedeni Marina Orsag i slovenski komičar Andrej Težak. Osim tvrtke ′Studio smijeha ′je i naziv prvog zagrebačkog comedy cluba, koji je Orsag s Težakom u travnju 2011. otvorila u zagrebačkoj Vlaškoj ulici, da bi kasnije bio preseljen u Hebrangovu ulicu.

Klub je prestao s radom u lipnju 2020. zbog, kako je Orsag navela, kulminirajućih troškova uzrokovanih potresom i epidemijom koronavirusa.

Komentirajte prvi

New Report

Close