Stožer za obranu Petrokemije obustavlja aktivnosti: ‘Nema opasnosti od privatizacije’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. siječanj 2013. u 11:16
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

I dalje će pomno pratiti sva događanja i reagirati u slučaju potrebe.

Stožer za obranu Petrokemije objavio je danas da obustavlja daljnje aktivnosti, jer procjenjuje kako sada nema neposredne opasnosti od privatizacije te kutinske tvrtke, ali će i dalje pomno pratiti sva događanja i reagirati u slučaju potrebe.

Stožer je, kako se navodi u priopćenju, takvu odluku donio nakon javnih izjava ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka (na HTV-u prije nekoliko dana) i njegove zamjenice Tamare Obradović Mazal (jučer u Saboru) te nakon razgovora s ministrom Vrdoljakom i predstojnikom Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladenom Pejnovićem, koji su im "svi vrlo jasno rekli da daljnje privatizacije Petrokemije neće biti".

Stožer za obranu Petrokemije, kojeg čine Sindikat EKN-a, Sindikat DEMOS-HUS te Udruga branitelja Petrokemije, aktiviran je 10. siječnja nakon nekih najava o mogućoj privatizaciji kutinskog proizvođača umjetnih gnojiva.

Iz Stožera u priopćenju navode i kako su jučer njihovi predstavnici razgovarali s dvojicom od tri predložena nova člana Uprave Petrokemije (Žarko Rijetković i Krešimir Kvaternik).

"Kao i svim dosadašnjim Upravama – vrlo jasno smo im rekli kako možemo razgovarati o svemu osim o tome da u Petrokemiji ima 'viška' radnika ili o tome da nema novaca za plaće – o tim temama ne želimo razgovarati ni s njima ni s bilo kim drugim", poručuju iz Stožera.

Navode i kako ih potencijalni budući članovi Uprave "nisu uvjerili u svoju sposobnost da upravljaju ovako velikim i složenim sustavom," te da "nisu sasvim sigurni niti (zbog načina njihovog imenovanja) u njihove dobre namjere", ali i kako će o tome ipak suditi "tek kada i ako stupe na svoje nove pozicije i kada vide njihove prve poteze".

Kao činjenicu koja ih "jako zabrinjava", sindikati i udruga branitelja navode to što će "predstavnici lokalne politike u Nadzornom odboru (koji su iz Kutine) birati članove Uprave koji nisu iz Kutine".

"Predstavnici sindikata, branitelja i radnika u NO bit će protiv takvih političkih namještanja i podmetanja. Dakle u vrijeme kada imamo najviše članova NO iz Kutine imat ćemo najmanje članova Uprave iz Kutine", ističu iz Stožera. Uvjereni su kako u Petrokemiji i Kutini postoji puno veći izbor kvalitetnijih ljudi od onih koje im se politički nameće.

Iz Stožera također poručuju kako će i dalje pomno pratiti sva događanja i reagirati u slučaju potrebe te se nadaju da nova situacija neće dovesti u pitanje ostanak Josipa Jagušta na mjestu predsjednika Uprave Petrokemije.

Vlada je 10. siječnja predložila Nadzornom odboru Petrokemije opoziv dosadašnjih članova Uprave Tomislava Seletkovića, Antonije Perošević-Galović i Nenada Marinovića te imenovanje Rijetkovića, Kvaternika i Karla Došena novim članovima Uprave.

Stožer se još ranije usprotivio imenovanju novih članova, jer ih smatraju nedovoljno stručnim za vođenje tvornice, te se zalagao da Jagušt i dalje ostane predsjednik Uprave, jer drže da je posljednjih godina uspješno vodio tvrtku.

Proteklih dana Jagušt se više puta spominjao u medijima koji su prenosili kako, uz četiri stana u Zagrebu, posjeduje i jedan u Kensingtonu u Londonu koji nije naveo u svojoj imovinskoj kartici.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Da ti citiram iz gornjeg teksta:
“Iz Stožera u priopćenju navode i kako su jučer njihovi predstavnici razgovarali s dvojicom od tri predložena nova člana Uprave Petrokemije…”

Dakle jesu – nelegalni, siledžijski “Stožer” je preslušavao članove Uprave.

Dani, da znaš pročitati članak zaključio bi da kandidate za nove članove Uprave nisu preslušavali nikakvi “odrpanci iz stožera” nego članovi NO Petrokemije. A da budale vladaju ovom zemljom već 20-tak godina to je točno, zadnjih 13 mjeseci vjerojatno i najveće.

bože sačuvaj, pa kakva smo mi to zemlja bezvlašća… zar nitko ne vidi kako je još jedna perspektivna tvrtka naprosto oteta od strane “stožera”, sindikalaca, radnika. ovo je strašno. nikakvo vlasništvo u ovoj zemlji se ne poštuje, ovakve kriminalce u “stožeru” se tolerira, i čak su u medijima predstavljeni kao bitan faktor koji o nečemu odlučuje. koja smo mi luda zemlja. nama još nije jasno da radnik nije vlasnik, mi još uvijek živimo pod terorom radničke klase, i cijeli sistemi su taoci takvog siledžijskog ponašanja. nevjerojatna količina bahatosti u gornjim rečenicama. zamislite da ti odrpanci u “stožeru” preslušavaju direktore i članove uprave. to je moguće samo u našem divljem sistemu gdje očito nije bitna dionica nego toljaga. zamislite da kupite vlasništvo u tvrtki, a onda vam “stožer” stručno procijeni da niste dovoljno kvalificirani da postavite direktora. totalno ludilo. budale su uvijek vladale i ja se pitam hoće li ikad prevladati progres. koliko demagogije, koliko gluposti, koliko jada. te siledžije su sutra u stanju potegnuti kalašnjikove. užas.

New Report

Close