Srpski investitor ne posustaje: Do 13.30 sati prodano dionica Kraša u vrijednosti 47,9 milijuna kuna

Autor: Marina Šunjerga/VL , 18. rujan 2019. u 14:20
Foto: Tomislav Miletić / Pixsell

Dionica konditora ponovno je uzletjela na 850 kuna, odnosno za 20 posto u odnosu na jučerašnju zaključnu cijenu.

Srpski poduzetnik Nebojša Šaranović ne posustaje u nastojanju da na slobodnom tržištu kupi što više dionica Kraša. Nakon jučerašnjeg zatišja danas je na Zagrebačkoj burzi ponovno jako živo. Do 13.30 sati srpski je poduzetnik kojeg nazivaju i kraljem papira kupio gotovo 60.000 dionica Kraša, piše Večernji list.

Dionica konditora ponovno je uzletjela na 850 kuna, odnosno za 20 posto u odnosu na jučerašnju zaključnu cijenu, a u pola radnog dana ostvaren je promet od gotovo 50 milijuna kuna. Tijekom dana mogli bi i dobiti i službenu potvrdu da iza akcije, čiji je motiv još nejasan, stoji tvrtka ovog poduzetnika u čijem portfelju, osim papirne industrije, stoji i tvornica Crvenka koja proizvodi popularne Jaffa kekse.

Zaključno s petkom, a po podacima SKDD-a, vidljivo je da se udjel vlasnika skrbničkog računa Raiffeisen banke popeo na 3,67 posto, a to znači da je definitivno tijekom ponedjeljka, kada je u jednom danu prodana 51.161 dionica Kraša, popeo iznad pet posto pa se po zakonu mora objaviti tko iza računa stoji, međutim do službene objave, koju ipak očekujemo tijekom dana, može proći još 48 sati.

Komentari (3)
Pogledajte sve


Ne znam odakle im informacija da je rileč o srpskom investitoru. Nemoguće kakva špekulacija. I to još u malo ozbiljnijem časopisu.

KRAŠ d.d. (KRAS) – Informacija u vezi sa zaprimljenom obavijesti o promjenama u glasačkim pravima

Tako su drukali na BELJU da ga kupuje Kinez pa sad BELJE vrijedi 0 kn.

Ne znam odakle im informacija da je rileč o srpskom investitoru. Nemoguće kakva špekulacija. I to još u malo ozbiljnijem časopisu.

New Report

Close