Slatkiši jačaju dobit, građevina slabo

Autor: Marija Crnjak , 30. listopad 2016. u 21:59
Kraš je značajnije povećanje prihoda ostvario na prekomorskim tržištima/Borna Filić/PIXSELL

Zabilježen rast prihoda od prodaje većine domaćih kompanija.

Kraš grupa je u prvih devet mjeseci ostvarila prihode od 695,9 milijuna kuna, što je u odnosu na isto razdoblje lani porast za 1,9 posto, dok je istodobno neto dobit porasla sa 727 tisuća kuna na gotovo 6 milijuna kuna.

Kraš grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila dobit prije oporezivanja u iznosu od 8,1 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju lani iznosila 1,9 milijuna kuna. Iz Kraša ističu kako je u okviru ukupnog rasta obujma prodaje značajnije povećanje prodaje ostvareno na prekomorskim tržištima, s naglaskom na izvoz u Saudijsku Arabiju, SAD i Kanadu, te na tržištima Europe – Austrija, Malta, Njemačka, Slovačka i Švicarska. Ericsson Nikola Tesla ostvario je u prvih devet mjeseci ove godine prihode od prodaje od 1,3 milijarde kuna, 17,2 posto veće nego u istom lanjskom razdoblju, dok je neto dobit pala za 4,5 posto i iznosi 58,2 milijuna kuna.

"Prihodi od prodaje veći su 17,2 posto u odnosu na lani  uslijed značajnog porasta prihoda na tržištu Zajednice Neovisnih Država i Ericssonovom tržištu. Time je neutraliziran pad prihoda na domaćem tržištu i Jugoistočnoj Europi", istaknula je  Gordana Kovačević, predsjednica uprave Ericssona Nikole Tesle. Kutinska Petrokemija iznenadila je upola manjim gubitkom u odnosu na isto razdoblje lani, u iznosu od 29,7 milijuna kuna. U tvrtki kažu da rezultat potvrđuje nastavak pozitivnijeg poslovanja i daljnje stabilizacije društva. Tehnika je smanjila prihod za 18 posto, uz gubitak od 16,3 milijuna kuna zbog pada cijena stanova i prodaje te marži. U Dalekovodu se hvale dobrim rezultatima predstečajne nagodbe te ostvarenom neto dobiti od 44 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close