Sindikat: U Đuri Đakoviću nema viška radnika nego manjka posla

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. rujan 2014. u 13:45
Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Sindikat metalaca u “Đuri Đakoviću” ocijenio je danas u povodu najave restrukturiranja tvrtke i otkaza za više od 200 radnika da u tom holdingu nema viška radnika nego manjka posla.

Sindikat metalaca u "Đuri Đakoviću" ocijenio je danas u povodu najave restrukturiranja tvrtke i otkaza za više od 200 radnika da u tom holdingu nema viška radnika nego manjka posla.

Najavljujući da će sutra održati konferenciju za novinare sindikat ističe kako želi poslati jasnu poruku javnosti da u Holdingu "Đuro Đaković" nema viška radnika. "Ima samo manjka posla, što je potvrdio i predsjednik Uprave na hitno sazvanoj konferenciji za novinare, izjavom kako nije zadovoljan s radom prodaje i menadžera", stoji u priopćenju sindikata metalaca.

Dakle, zaključuje sindikat, "ako je neko višak u holdingu, onda su to ljudi koji su zaduženi za prodaju proizvoda. Isto tako, višak su svi oni koji su politički zaposleni u 'Đuro Đaković' Holdingu nakon preuzimanja odgovornosti Kukuriku koalicije za Holding".

Ističu da zbog svega toga sindikati u tvrtkama 'Đuro Đaković' Holdinga podržavaju započeti proces dokapitalizacije Holdinga i nadaju se, da s dolaskom novih vlasnika koji će uložiti kapital i otvoriti inozemna tržišta dolaze bolji dani za radnike Holdinga", kazao je dopredsjednik Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijski sindikati (SMH-IS) Antun Štivić.

Sindikat podsjeća da kontinuirano upozoravaju kako nisu zadovoljni radom uprave i nadzornog odbora. "Sad postaju upitna i obećanja koje je dao ministar gospodarstva Vrdoljak, prilikom posjeta sindikalnih povjerenika u petom mjesecu na njegov poziv, da do kraja godine neće biti otpuštanja radnika u 'Đuri Đaković Holdingu", naveo je Štivić.

Nadzorni odbor Holdinga "Đuro Đaković" prihvatio je 25. rujna plan restrukturiranja i poslovne strategije tvrtke do 2020. godine, a u sklopu kojih će doći do spajanja pojedinih tvrtki, izdvajanja djelatnosti za koje u Holdingu drže da nemaju budućnost te smanjenja broja radnika.

Uz otpremnine na Zavodu za zapošljavanje do kraja godine završit će više od 200 zaposlenih, najavio je tada predsjednik Uprave Tomislav Mazal. Još 117 radnika bit će izdvojeno u posebnu elektromontažersku tvrtku koja će biti ponuđena na otkup radnicima ili strateškom partneru.

Holding "Đuro Đaković" trenutno ima 1.126 zaposlenih.

Komentirajte prvi

New Report

Close