Šef Zvečeva Marin Pucar uzeo pauzu kako bi doktorirao

Autor: Božica Babić , 06. rujan 2016. u 07:44
Marina Pucara zamijenit će većinski vlasnik Zdravko Alvir, Foto: Pixsell

U idućih četiri-pet mjeseci planira završiti doktorski studij na osječkoj Ekonomiji, tema Strategija upravljanja brendovima.

Marin Pucar od 1. rujna ne vodi Upravu Zvečeva, s vlasnicima je dogovorio sporazumno razrješenje, što je potom potvrdio i Nadzorni odbor, koji je istodobno za predsjednika ponovno imenovao Zdravka Alvira, vlasnika 62,89 posto požeškog konditora.

Edukacija je glavni razlog razrješenja, želi kraju privesti doktorski studij, objasnio je za Poslovni dnevnik Pucar. Naime, na osječkom Ekonomskom fakultetu upisao je doktorat na temu Strategija upravljanja brendovima, no zbog poslovnih obveza nije ga uspio završiti kako je planirao. Stoga je, kaže, odlučio napraviti kraću poslovnu stanku kako bi tijekom idućih četiri-pet mjeseci završio doktorski studij.
Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i prvo radno mjesto našao u Gavriloviću.

U Podravku prelazi 2001. za direktora prodaje u mesnoj industriji Danica, da bi 2008. bio imenovan u upravu koprivničke tvrtke. Od srpnja 2012. član je Uprave Zvečeva, a predsjednik od studenoga 2013. Za njegova mandata ugovorena je proizvodnja za Tesco te za još dva manja britanska trgovca, što je utjecalo na rast prihoda u 2015. od gotovo 10 posto, no i dalje uz gubitak od 7,3 milijuna kuna. Pucar je za 2016. najavljivao izlazak Zvečeva iz minusa.

Komentari (3)
Pogledajte sve

kapetan zadnji napušta brod koji tone, ne prvi.

Živi(j)o ministar Marić Br. 2 i njegov miljenik!

selo gori a baba se češlja

New Report

Close