S novim kolektivnim plaće u Ini veće 11 do 16 posto

Autor: Darko Bičak , 10. siječanj 2023. u 22:00
Predsjednik Uprave Ine Péter Ratatics/S. B. BABIĆ/PIXSELL

Uprava Ine donijela je odluku o novim kolektivnim ugovorima za devet društava Ina Grupe u Hrvatskoj.

Temeljem jučer potpisanog novog kolektivnog ugovora, zaposlenici Ina grupe imat će rast neto plaća za 11 do 16 posto, ovisno o društvu.

Uprava Ine donijela je odluku o novim kolektivnim ugovorima za devet društava Ina Grupe u Hrvatskoj: Ina, STSI, Ina Maziva, Plavi tim, Crosco, Top računovodstvo servisi, Ina Maloprodajni servisi, Ina Vatrogasni servisi, Hostin.

Kako je istaknuo Péter Ratatics, predsjednik Uprave Ine, u tvrtki su svjesni posljedica koje globalna ekonomska kretanja i inflatorni pritisci imaju na primanja njihovih radnika te žele povećati njihov osjećaj sigurnosti u okruženju koje se brzo mijenja.

”Cilj je ovim promjenama osigurati konkurentnost Ine na tržištu rada, tako da uspješno zadržavamo talente i učinkovitije privlačimo nove”, kazao je Ratatics.

Primjena novih kolektivnih ugovora u Ina Grupi stupa na snagu ranije nego inače, već od 1. siječnja 2023., šest do devet mjeseci od posljednjih izmjena, ovisno o kojem se društvu radi.

Rezultate promjena radnici će vidjeti već na plaći za siječanj 2023. Prema posljednjim službenim podacima, onima za 2021. godinu, Ina je imala 3214 zaposlenih koji su ostvarili prihod od 2,97 milijardi eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close