Roglić: Do 2030. ćemo, bude li sve kako treba, imati promet od 6,2 milijarde eura

Autor: Jolanda Rak Šajn , 13. travanj 2023. u 08:00
U LDC u Zdenčini ulažemo 60 milijuna eura, kaže Branko Roglić, vlasnik Orbico grupe/ V. Ž. ROGULJA/PIXSELL

Orbico grupa lanjsku je godinu završila s prometom od 3,2 milijarde eura, uz EBITDA (dobit prije kamata, poreza i amortizacije) od oko 72 milijuna eura.

Orbico grupa lanjsku je godinu završila s prometom od 3,2 milijarde eura, uz EBITDA (dobit prije kamata, poreza i amortizacije) od oko 72 milijuna eura.

Ostvareni rast iznosio je oko 15%, a slično je bilo i u Hrvatskoj, gdje je Orbico ostvario rekordnih 520 milijuna eura prometa. U intervjuu za Večernji list Branko Roglić, vlasnik grupacije koja je danas najveći europski distributer roba široke potrošnje, najavio je da krajem ovog mjeseca počinje gradnja LDC-a u Zdenčini.

“Ukupni trošak gradnje trebao bi se kretati oko 55 milijuna eura, dok potrebna oprema i sustavi automatizacije koji su planirani podrazumijevaju dodatnih 15 milijuna eura ulaganja.

Što se useljenja tiče, okvirno govorimo o periodu od 2. do 4. kvartala 2024. S dodatnih 42.000 m2 u prvoj fazi u Zdenčini, ukupni skladišni kapacitet Orbica u Hrvatskoj i Sloveniji podići će se na 114.000 m2. Poslujemo s više od 100 dobavljača, a godišnje kroz naše centre u Hrvatskoj prođe više od 340.000 paleta razne robe.”.

Roglić je također naveo i da grupacija radi i na dozvoli za izgradnju marine u Omišu, no taj je projekt još u ranoj fazi i nužno je prvo ishoditi dozvolu.

”Investicije izvan Hrvatske ovise o prestanku rata u Ukrajini. Nadam se da će to biti uskoro te da će se Ukrajincima vratiti mir. Poslujemo u 20 zemalja, no zbog rata u Ukrajini zamrznuli smo posao u Ruskoj federaciji, u Bjelorusiji ugasli, dok u Ukrajini radimo uz lagani pad prometa”, rekao je Roglić otkrivši i petogodišnje planove Orbico grupe.

”Računamo na veliki razvoj. Do 2030. ćemo, bude li sve kako treba, imati promet od 6,2 milijarde eura, što bi značilo da ćemo ga u idućih sedam godina udvostručiti.”.

Komentirajte prvi

New Report

Close