Rješavaju se utega zaduženosti, prodan je prostor u jednom shopping centru?

Autor: Suzana Varošanec , 22. prosinac 2020. u 22:00
Danko Deban, predsjednik Uprave Ingre/TOMISLAV MILETIĆ/PIXSELL

U nastavku procesa restrukturiranja se očekuje potvrda ovih pozitivnih činjenica i to kroz revidirani financijske izvještaje za 2020.

Zagrebačka Ingra i na kraju ove godine u znaku prekretnice ponovo plijeni: nastavno na 105 milijuna kuna neto dobiti po GFI za prva tri kvartala, kao izravne posljedice jednokratnih dobitaka iz procesa financijskog restrukturiranja, aktualnom objavom izgleda da se konačno rješavaju velikog ‘utega’ zaduženosti.

Preko Zagrebačke burze izvijestili su o realizaciji još jednog velikog sporazuma s vjerovnikom PSN-a čije ime ne iznose, no temeljem čega je njihova obveza podmirena prijenosom nekretnine.

Višegodišnje ovrhe su prema tome okončane i svi međusobni odnosi stranaka uređeni, navodi se u objavi, uz podatak da i ova transakcija pozitivno utječe na povećanje neto knjigovodstvene vrijednosti kompanije.

Posrijedi je iznos od oko 15 milijuna kuna – posljedica je smanjenja obveze za 32 milijuna i imovine za 17 milijuna, s tim da upućeni navode da je još jedan veliki razlučni vjerovnik riješen u sklopu financijskog restrukturiranja.

Time Ingra izgleda ulazi u samu završnicu procesa u kojem je, neslužbeno, postignuto više nego što se inicijalno očekivalo u pogledu rješavanja financijskih ‘repova’ koji su poznata prepreka oporavku.

Očekuje se da će Ingra vrlo brzo biti konkurentna i prisutnija na građevinskom tržištu, to znači i puno aktivnija u smislu davanja ponuda što bi bila posljedica povećanja garantnog okvira.

Kako je ovo smanjenje obveze znatno veće od vrijednosti nekretnine (navodno je transakcija ‘zavezana’ prodajom poslovnog prostora u Zagrebu u jednom trgovačkom centru) značajno je osnažena bilanca s postignutom drugom značajno većom nagodbom u 2020.

U nastavku procesa restrukturiranja se očekuje potvrda ovih pozitivnih činjenica i to kroz revidirani financijske izvještaje za 2020. koje s velikim zanimanjem očekuju dioničari, i po svemu sudeći rezultat ne bi trebao biti niži od spomenutog.

Komentirajte prvi

New Report

Close