VIDEO: Rimac javno objavio visinu svoje plaće, ali i primanja zaposlenika

Autor: Poslovni.hr , 13. studeni 2020. u 08:30
Foto: Filip Kos/PIXSELL

Mate Rimac na YouTubeu je objavio javni izvještaj svoje tvrtke Rimac Automobili. Oglasio se i na Facebooku.

“Mislim da u Hrvatskoj postoji dosta jak interes za to što Rimac Automobili rade i što se kod nas događa. Isto tako ponekada vidim da postoji nerazumijevanje za to što radimo, kako radimo itd. Smatram da je najbolji način informiranja onaj izravni – da se što manje informacija izgubi.

Uzeo sam malo vremena i pokušao pokazati na što transparentniji način što, kako i zašto radimo. Možda ću od toga napraviti redovitu stvar. Nisam nigdje vidio ovakvu ‘radikalnu transparentnost’ pa me baš zanima kako će to proći. Sad kad sam snimio vidim puno stvari koje bih trebao dodati ili napraviti drugačije – ali to ću drugi put.

Eto, kokice u ruke i uživajte”, napisao je Rimac.

“Otprilike smo na nekih 10.500 kuna neto plaće bez prijevoza i smještaja, a s prijevozom i smještajem 11.500 kuna. To je daleko od nečega s čim možemo biti svi zadovoljni. Želimo biti konkurentni na međunarodnom tržištu rada, a ne samo na hrvatskom, i želimo da te plaće zaposlenika budu što veće. Samo Rimac automobili imaju 14 milijuna kuna bruto troška mjesečno za plaće. Možda jedna zanimljivost, ne znam zašto bi to trebalo skrivati, ovo je moja neto plaća”, rekao je Rimac pokazujući graf iz kojeg se vidi da mu je neto plaća nešto ispod 35.000 kuna.

Rimčev cijeli izvještaj možete pogledati ovdje:

Komentari (1)
Pogledajte sve

Svaka čast! Tako treba!

New Report

Close