‘Rent-a-car opet čeka izazovna godina, s cijenama treba oprezno’

Autor: Marija Crnjak , 15. studeni 2022. u 12:56
Krešimir Dobrilović/PD

Prva globalna konferencija okupila franšizere iz cijelog svijeta uz izlaganja najvećih posrednika u rent-a-car industriji.

Prva globalna Carwiz konferencija održana u Londonu prošlog tjedna pokazala se kao pun pogodak uz sudjelovanje franšizera iz svih dijelova svijeta koji su se okupili kako bi razmijenili iskustva i naučili kako unaprijediti poslovanje, tako da bi to trebala biti prva u nizu ovakvih konferencija – druga je već sazvana za studeni 2023. godine.

Usto, Carwiz je prošlog tjedna imao uspješan nastup na turističkom sajmu WTM London, te potom na velikom Sajmu franšiza u Frankfurtu, kaže nam Krešimir Dobrilović, odnivač osnivač Carwiza i predsjednik Uprave tvrtke Carwiz International.

Ovo su bili ključni događaji ususret sljedećoj turističkoj sezoni koja će za rent a car biznis biti jednako izazovna i neizvjesna kao ova, kazao nam Dobrilović po povratku u Zagreb

Za Carwiz International, čija je mreža jaka u više od 30 zemalja svijeta na pet kontinenata te s više od 150 poslovnica, u narednom razdoblju pažnja će se posvetiti jačanju transparentnosti i brzine poslovanja uz pomoć digitalnih rješenja, te jakoj prisutnost na svjetskim sajmovima.

Prva globalna Carwiz konferencija održana u Londonu pokazala se kao pun pogodak, kaže Krešimir Dobrilović
i najavljuje da je druga već sazvana za studeni 2023./PD

Od Islanda do Turske
“Nastavlja se problem nedostatnog broja vozila na svjetskom tržištu, što će i u sljedećoj godini utjecati na poslovanje, ukljujući politiku cijena. Ne bi, doduše, bilo dobro da se u Hrvatskoj ponovi situacija iz protekle sezone, kad su pružatelji usluga u turizmu, pa i rent a car igrači toliko povisili cijene, da je usluga postala preskupa i na kraju smo imali i višak vozila.

Izazov bi po tom pitanju u 2023. godini mogao biti još veći nego lani, s ulaskom Hrvatske u Schengen”, upozorava Dobrilović, kojem je situacija na hrvatskom tržištu jako dobro poznata, iako je lani prodao master franšizu Carwiz Hrvatska tvrtki ABmobil rent.

Na samoj konferenciji u Londonu se okupilo 60-tak sudionika, uključujući i predavače i Carwizove franšizere iz SAD-a, Meksika, Islanda, Turske. Na konferenciji su se predstavili franšizni partneri iz Poljske, Grčke i Češke koji su podijelili svoja iskustva od početaka do danas.

“Vrlo sam zadovoljan što se tijekom cijele konferencije isticalo partnerstvo te veliko povjerenje u brend. Svi sudionici imali su puno pitanja, tako da smo imali živu razmjenu iskustava. Uz to smo imali prilike upoznati nova digitalna rješenja koja nam pomažu da dodatno jačamo brend,” kaže Dobrilović.

Okupljeni su imali priliku čuti izlaganja najvećih posrednika u rent-a-car industriji koji su ujedno i Carwizovi partneri, uključujući njihove najjače lokalne partnere Booking.com i Expedia. Razgovori s njima, ali i skoro 30 ostalih partnera nastavili su se i na WTM-u, gdje je Carwiz imao najveći štand dosad.

150

poslovnica diljem svijeta dio je mreže Carwiz Internationala

Napredna digitalna rješenja
Na Carwizovoj konferenciji je predstavljena aplikacija Fast Review, domaćeg startup projekta kojeg je lani pokrenuo Petar Aračić, a Carwizu se pokazao kao odličan alat za podizanje ocjena na svim platformama.

Kako aplikacija omogućuje ostavljanje ocjene još dok je korisnik unutar objekta, na taj se način jako brzo rješavaju pritužbe klijenata. Naime, za usluge najma automobila recenzije se najčešće potrude ostaviti oni koji nečim nisu bili zadovoljni.

Iduća važna aplikacija za povećanje transparentnosti i brzine je aplikacija 365ID koja skeniranjem dokumenata automatski unosi podatke u ugovor, a usput provjerava i autentičnost dokumenata te sprečava krađu vozila, s obzirom na to da se većina unajmljenih vozila u svijetu krade krivotvorenim dokumentima.

Predstavljena je i aplikacija We Capture koja uz pomoć niza snimaka vozila prije i poslije korištenja omogućuje što veću preciznost u slučaju eventualnih šteta na vozilu.

Komentirajte prvi

New Report

Close