Razvoj mobitela izdvojio u novu tvrtku i kreće u osvajanje Europe

Autor: Bernard Ivezić , 01. veljača 2017. u 08:12
Novi model NOA H10 razvijali u suradnji s MediaTekom

Nakon širenja na jadransku regiju, tijekom veljače nova tvrtka NOA ući će na tržišta Češke i Slovačke.

Hrvatski proizvođač pametnih mobitela Hangar 18, koji je odmah nakon Rimac Automobila iskočio na drugu poziciju najbržerastućih domaćih tehnoloških tvrtki prema Deloitteu, izdvojio je poslovanje s vlastitim brendom mobitela u zasebnu tvrtku.

Mobitele NOA sad će razvijati i prodavati preko novoosnovane tvrtke Noa sa sjedištem u Koprivnici. Mario Kralj, osnivač i direktor Hangara 18 kaže da novu tvrtku osnovao kako bi lakše plasirao NOA pametne telefone na strana tržišta. "Lani smo zatvorili koncept jadranske regije kroz strateška partnerstva s tvrtkama u svakoj pojedinačnoj državi, a tijekom veljače otvorit ćemo nova tržišta – Češku i Slovačku", kaže Kralj.

Nova tvrtka Noa u startu kreće vrlo ambiciozno. Kralj u široj regiji planira zaposliti 20-ak stručnjaka na daljnjem razvoju brenda NOA. Među inima, navodi da će zapošljavati stručnjake za grafiku, video, međunarodni marketing kao i one koji mogu raditi na offline i online prodaji. Deloitte je tvrtku Hangar 18 prošle godine izlistao na popisu 500 najbržerastućih tehnoloških tvrtki iz Europe, Bliskog istoka i Afrike.

S rastom od 527 posto Hangar 18 je bio na 216. mjestu. Prema podacima Poslovne Hrvatske tvrtka je u 2011. imala prihod od 7,44 mil. kuna uz neto dobit od 47 tisuća kuna dok je 2015. završila s prihodom od 73,8 milijuna kuna i neto dobiti od 4,17 milijuna. S vlastitim brendom pametnog mobitela Hangar 18 počeo se probijati prije tri godine. Isprva je domaći igrač prodaju usmjerio na tri velika trgovačka lanca Konzum, KTC i Pevec.

Nedugo zatim počeo je razvijati i vlastitu prodajnu mrežu, a na kraju se usmjerio i na prodaju kroz mobilne operatere. U Hrvatskoj je već krajem 2015. godine NOA postao tržišni lider u prodaji pametnih mobitela mimo operatera. Kralj ističe da se u 2017. žele nametnuti kao brend koji u B segmentu diktira trendove sa stalnim novitetima, a što će pokazati u Barceloni na Mobile World Congresu.  "Naš najnoviji model H10 prekretnica je za NOA-u, jer smo sa MediaTekom razvili softver za dual kameru na njihovom najnovijem i najbržem chipsetu, i to ponudili prvi na svijetu", zaključuje Kralj.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Samo naprijed i sretno!

New Report

Close