Projekt koji se bliži kraju rezultirati će ukupnom godišnjom uštedom od 566.205 kWh isporučene energije

Autor: Poslovni.hr , 07. lipanj 2023. u 16:40

RASCO otvara drugu sunčevu elektranu .

RASCO, tvornica komunalne opreme iz Kalinovca u Koprivničko – Križevačkoj županiji, završava svoju najnoviju zelenu investiciju. Projekt naziva “Povećanje korištenja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti”, vrijedan 800.000 eura, prijavljen je za sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj 2021. te je ostvareno pravo na bespovratnu potporu u iznosu od 379.000 eura.

Kako stoji u priopćenju, najveći udio u troškovima projekta, ali i uštedama u isporučenoj energiji koje će se ostvariti ovim projektom odnosi se na instalaciju sunčane fotonaponske elektrane od 324 kWh na krovu proizvodne hale u Kalinovcu. Ovo je druga fotonaponska elektrana u koju je RASCO investirao u posljednjih pet godina. Zahvaljujući tome, sada 70 posto svojih potreba za električnom energijom namiruje iz održive energije sunca.

Projekt koji se bliži kraju rezultirati će ukupnom godišnjom uštedom od 566.205 kWh isporučene energije. Od toga, nova sunčana elektrana će godišnje proizvesti 446.287 kWh obnovljive energije, zamjenjujući tradicionalne izvore energije, a preostalih 119.918 kWh uštede će se postići kroz mjere energetske učinkovitosti. Sveukupno, očekuje se smanjenje emisije ugljičnog dioksida za 172 tone godišnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close