Radničko vijeće Čateksa odbilo ponudu VIS-a

Autor: Ivana Barišić/VL , 16. srpanj 2014. u 19:01
Tvornica odjeće Čateks/Vjeran Žganec-Rogulja/VL

Ponudu varaždinske tvrtke ocijenili su neprijateljskim preuzimanjem.

Radničko vijeće Čateksa iz Čakovca, najstarije tekstilne tvrtke u Hrvatskoj, očitovalo se o ponudi o preuzimanju koju je poslala varaždinska tvrtka VIS Proi, ponudivši 44 kune po dionici.

Nada se da će mali dioničari, među kojima su brojni sadašnji i bivši radnici, zadržati dionice. Podržali su time svog direktora Davora Sabolića, koji je ponudu varaždinske tvrtke ocijenio pokušajem neprijateljskog preuzimanja. VIS Proi je ponudu za preuzimanje morao sastaviti jer je krajem veljače kupio 82.973 dionice Čateksa, što je 33,70 posto, od propale MTČ Tvornice čarapa. S povezanim tvrtkama ima čak 34,6 posto dionica Čateksa, dok preostalih 160.958 dionica drže manji i veći dioničari. Radnici upozoravaju da im nisu dovoljno jasni ciljevi i interes ponuditelja.

Ne znaju, kažu, što to varaždinska tvrtka može donijeti Čateksu u razvoju, tehnologiji, inovacijama i novom tržištu. Cijena im je preniska i daleko ispod vrijednosti, pogotovo ako se uzme u obzir koliko su dosad u tu dionicu uložili. U očitovanju koje u ime Radničkog vijeća potpisuje Danica Gregurić, navodi se da je na svakom dioničaru hoće li prihvatiti ponudu.

Komentirajte prvi

New Report

Close