Radnicima u Ukrajini unaprijed isplatio dvije plaće

Autor: Suzana Varošanec , 02. ožujak 2022. u 22:00
Branko Roglić, vlasnik Orbica/M. Prpić/PIXSELL

Ovaj distributer, s 2,8 mlrd. eura prometa u 2021. i poslovanjem u 20 europskih zemalja s 8000 zaposlenika, ima i tvrtke koje posluju i u Ukrajini i Rusiji.

Briga za svoje zaposlenike koji su se našli na udaru ratnih zbivanja otkad je počela ruska invazija na Ukrajinu prva je na listi prioriteta Orbico Grupe u vlasništvu jednog od najvećih hrvatskih poduzetnika Branka Roglića.

Ovaj distributer, s 2,8 mlrd. eura prometa u 2021. i poslovanjem u 20 europskih zemalja s 8000 zaposlenika, ima i tvrtke koje posluju i u Ukrajini i Rusiji. U Ukrajini zapošljava 50-ak ljudi, Ukrajinaca koji rade u tvrtki Orbico Poljska je stotinjak, a u tvrtkama u Rusiji je 150 radnika.

“Naš prioritet je bio od prvog trena, a i sada, pobrinuti se za naše ljude u Ukrajini. Već u četvrtak ujutro unaprijed su im isplaćene 2 plaće kako bi mogli kupiti zalihe hrane i pića”, kaže Roglić.

Ponudili su im i mogućnost organizacije i plaćanje smještaja u drugim zemljama. Ukrajini Orbico pomaže i tako što će tvrtke Orbico Rumunjska i Orbico Poljska svaka skupiti i donirati po jedan kamion potrebnih stvari za ljude u Ukrajini, koji žive u skloništima.

Kad je riječ o budućnosti tvrtke Orbico Ukrajina, čini se da Roglićeva kompanija već priprema kako će tamo širiti operacije čim završi rat.

“Kao što smo bili prva tvrtka koja je ozbiljno ušla i investirala u BiH nakon rata, 1997., tako razmišljamo o bitnom povećanju našeg posla u Ukrajini kad ovaj rat prestane”, poručuje Roglić.

Komentirajte prvi

New Report

Close