Prodana je prva hrvatska privatna poliklinika

Autor: Marija Crnjak , 14. rujan 2021. u 14:45
FOTO: Poliklinika Aviva/Službena stranica

Provectus Capital Partners je investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe.

Fortenova grupa je zaključila prodaju Poliklinike Aviva, jedne od vodećih hrvatskih poliklinika, investicijskom društvu Provectus Capital Partners (PCP), javili su iz Fortenove. Poliklinika Aviva je odabrani pružatelj zdravstvenih usluga za pacijente, tvrtke i osiguravatelje, koji nudi široku paletu usluga za više od 40.000 korisnika u područjima prevencije, dijagnostike, liječenja i rehabilitacije. Poliklinika ima preko 40 godina tradicije te je ujedno i jedna od najvećih domaćih privatnih poliklinika s više od 80 djelatnika.

Provectus Capital Partners je investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe koje je Polikliniku Aviva preuzelo putem fonda razvojnog kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund). Poliklinika Aviva je treća investicija PCP-a u Hrvatskoj.

PCP će nastaviti investirati u rast poslovanja Avive koja će zauzeti središnju poziciju u daljnjim planovima društva u smjeru okrupnjavanja privatnog zdravstvenog sektora u Hrvatskoj.

Ova transakcija nije iznenađenje, prodaja dijela poslovanja Fortenove najavljena je nedugo nakon pokretanja postupka izvanredne uprave u Agrokoru u proljeće 2017. godine, a proljetos je prodan Ledo.

Poliklinika Aviva, sljednica je poliklinike Nemetova koja je nastala 1979. od Centra za dijagnostiku, a 1997. registrirana je kao Poliklinika za medicinsku dijagnostiku te je tako postala prva poliklinička ustanova u Hrvatskoj koja počinje sa samostalnim radom na tržištu.

Komentirajte prvi

New Report

Close