Podravka prvi put premašila tržišnu vrijednost od milijardu eura ove godine

Autor: Poslovni.hr , 16. studeni 2023. u 08:47
Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Iz poslovnih i brokerskih krugova čuje se da su iza Podravke velika ulaganja.

Rast dionice povezujemo s rezultatima Grupe Podravka koja već nekoliko godina u nizu ostvaruje vrlo dobre rezultate. U tijeku su i povijesno velike investicije pa je logično da se i to odražava na cijenu dionica, kratko komentiraju iz koprivničkog prehrambenog diva koji je u ovoj godini premašio tržišnu vrijednost od milijardu eura, a time i zaslužio plasman u uži izbor za gospodarski događaj 2023. godine u organizaciji Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista.

Dionica Podravke protekli je utorak zaključila dan s cijenom od 148,50 eura (1118,87 kuna). U jednom je momentu dosegla i 149,50 eura, što je dosad najviša cijena, a protrgovana vrijednost dionica iznosila je 342 tisuće eura. Od početka godine dionica Podravke rasla je gotovo 80%, čime je vrijednost kompanije porasla za oko 462 milijuna eura ili 3,5 milijardi kuna pa danas vrijedi oko 1,06 milijardi eura.

Iz poslovnih i brokerskih krugova čuje se da su iza Podravke velika ulaganja, svako malo čuje se kako i neki poznati poduzetnici ulažu u Podravkine dionice, a naročito je interesantna Pivcu, koji je prešao 5% udjela. Teško da bi netko mogao steći većinski paket kako bi o bilo čemu mogao odlučivati. No hrana i farmaceutikasu sektori bez kojih se ne može – i više nego ikad su strateški interes – makar to zasad bili država i mirovinci koji u Podravci drže većinski udjel.

Komentirajte prvi

New Report

Close