Plava laguna investirala pola milijarde kuna

Autor: Darko Bičak , 17. prosinac 2018. u 22:00
Samo ljetos otvoreni Park Resort koštao je oko 245 milijuna kuna

Nakon rekordnog budžeta u ovoj, porečka tvrtka i u idućoj godini ulaže – u Poreč, Umag i Rijeku.

Turistička tvrtka Plava laguna iz Poreča ove je godine ostvarila najveći kapitalni budžet u svojoj povijesti, pola milijarde kuna.

Kako ističu, investicija u Park Resort u Poreču iznosila je 245 milijuna kuna, a riječ je o obiteljskom proizvodu koji se sastoji od 309 smještajnih jedinica, od čega 154 hotelske sobe i suiteva, 91 garden suites, 43 apartmana te 21 vila. U Umagu je, između ostalog, investirano u potpunu rekonstrukciju kampa Stella Maris, u vrijednosti od 84 milijuna kuna, te u Garden Suites&Rooms Sol Umag u iznosu od 35 milijuna kuna.

Iz Porečke tvrtke najavljuju da će Plava laguna i u 2019. nastaviti s velikim investicijama u svoje objekte te će tako u destinacijama Poreč, Umag i Rijeka ložiti 300 milijuna kuna.

Ključne investicije uključuju izgradnju nove upravne zgrade tvrtke u Poreču i temeljito uređenje kampa Savudrija koje uključuje i nove, dodatne sadržaje u kampu. Procijenjena vrijednost ulaganja u kamp je 46 milijuna kuna te će biti riječi o najvećoj investiciji Plave lagune u Umag tijekom 2019.

Tako će Camping Savudrija postati kamp za obitelji i parove s ponudom "aktivnog odmora", pri čemu će se urediti postojeće parcele te uvesti mobilne kućice i glamping šatori. Gledajući ukupno 2018. i 2019. ulaganja Plave lagune iznose više od 750 milijuna kuna, što su najviši iznosi u novijoj povijesti tvrtke.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Izgradnja nove upravne zgrade? Nije neka sreća za dioničare.

New Report

Close