‘PlanRadar korak bliže potpunoj digitalizaciji poslova na gradilištu’

Autor: Poslovni dnevnik , 22. kolovoz 2021. u 22:00
PlanRadar u svoje je rješenje uveo novu važnu značajku – Digitalna projektna izvješća/PLAN RADAR

Zahvaljujući Digitalnim projektnim izvješćima, korisnici i podizvođači od sada mogu u aplikaciju PlanRadar uvesti PDF izvješća i jednostavno prikupiti podatke s gradilišta.

Korak smo bliže napuštanju velikih i nepreglednih papirnatih izvješća te potpunoj digitalizaciji poslova na gradilištu, a posebno u području razmjene i obrade podataka.

Tim je riječima Bojan Petković, direktor tvrtke PlanRadar za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju opisao novu mogućnost koju korisnicima svoje softverske platforme nudi ovaj hrvatsko-austrijski startup.

Naime, kako su objavili, PlanRadar u svoje je rješenje uveo novu, izuzetno važnu značajku – Digitalna projektna izvješća koja dodatno olakšava korisnicima prikupljanje podataka s gradilišta te im omogućuje još učinkovitiju upotrebu podataka unutar same aplikacije.

Kako objašnjavaju u ovoj tvrtki, koja trenutno ima više od 13.000 korisnika u više od 55 država, zahvaljujući Digitalnim projektnim izvješćima, korisnici i podizvođači od sada mogu u aplikaciju PlanRadar uvesti PDF izvješća i jednostavno prikupiti podatke s gradilišta, koristeći postojeće obrasce pa se uvezeni podaci mogu pretraživati ili se na temelju njih mogu kreirati nova izvješća.

“Naši korisnici koriste mnogo različitih, unaprijed definiranih izvješća kako bi odgovorili na potrebe izvještavanja nadležnim institucijama ili svojim partnerima i ulagačima, npr. građevinski dnevnik. Kako bismo dodatno olakšali i ubrzali proces prikupljanja informacija i izvještavanja odlučili smo se na korak dalje i nakon kreiranja obrazaca digitalnih izvješća koji su dostupni samo jednim klikom unutar aplikacije PlanRadar, omogućili uvoz podataka iz postojećih PDF obrazaca kroz projektna izvješća”, precizirao je Petković.

Inače, u PlanRadaru ističu kako digitalizacijom procesa rada u građevinarstvu smanjuju učestalost pogrešaka, štede vrijeme i omogućuju značajno povećanje učinkovitosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close