Pivnica Medvedgrad obilježava 20. obljetnicu

Autor: Poslovni.hr , 14. ožujak 2014. u 10:47
Press foto

Kažu kako će slavlje trajati godinu dana, a počinje danas s Danima otvorenih vrata, koji će trajati do ponedjeljka.

Pivovara i pivnica Medvedgrad slavi 20. obljetnicu rada, priopćeno je iz Pivnice. Kažu kako će slavlje trajati godinu dana, a počinje danas s Danima otvorenih vrata, koji će trajati do ponedjeljka.

Godine 1994. počeli su kao prva mini pivovara i pivnica u Zagrebu. Pivovara proizvodi i toči pet vrsta piva: svijetlo pivo Zlatni Medvjed, crno pivo Crna Kraljica, rezano pivo Mrki Medvjed, pšenično pivo Dva Klasa i ekstra jako Grička Vještica. No, na tome ne staje te se upušta u eksperimente, a rezultat su nova "sezonska" piva, poput piva od višnje, tamnog pšeničnog piva te piva s dodatkom kave. Do sada su proizveli oko dvadesetak piva, ističe se u priopćenju.

U sklopu Dana otvorenih vrata, Pivovara i pivnica Medvedgrad predstavlja dvije nove pive koje su trend u svijetu a novitet u Hrvatskoj. Radi se o dva ale piva, tamno i svijetlo.

Aleovi su tradicionalno engleska i belgijska piva, a vjerojatno najpopularniji ale je Guinness. Temeljna razlika između aleova i lagera je u tome da su aleovi fermentirani s drugačijom skupinom kvasaca od lagera, ale kvasac fermentira pri višim temperaturama nego lager kvasac i zbog toga je kompleksniji, bogatijeg okusa i znatno aromatičniji (više mirisa) što je rezultat fermentacije na višim temperaturama.

Osim dva nova piva, Pivovara Medvedgrad predstavlja i Mikro pivovaru kapaciteta 50 i 100 litara za kućnu uporabu. Pivovara Medvedgrad je svoju prvu pivovaru prodala godine 1992. u Češku. Od tada usavršava tehnologiju i proizvodnju, a rezultat višegodišnjeg iskustva je Mikro pivovara, koja podržava kuhanje bilo koje pive, stoji u priopćenju. Uz kupnju Mikro pivovare, svaki kupac stječe pravo na besplatni edukativni tečaj koji vodi Majstor pivara koji od 1992. surađuje s Češkim institutom za pivu.

"Nakon 20 godina iskustva odlučili smo se za novi iskorak, a taj je da naše pivo više nećemo nuditi samo u naše četiri pivnice. Krenuli smo s prodajom piva u bocama, a reakcija je iznad svakog očekivanja. Sa svih strana stižu ponude, žele imati naše pivo! Trenutno u bocama imamo dvije vrste piva: pšenično pivo Dva Klasa i ekstra jako Grička Vještica. Očekuje nas zahtjevan posao, ali mi se veselimo i uživamo u svakom izazovu", kaže direktor Ivan Nauković.

Komentirajte prvi

New Report

Close