Vrbovečka mesna industrija (PIK Vrbovec) 2007. godinu zaključila je s obujmom proizvodnje od 46.500 tona svježeg mesa i mesnih prerađevina te ukupnim prihodom u visini 1,18 milijardi kuna, izvijestio je jučer u prigodi primopredaje PIK-u dva ISO certifikata, ishođena za sustav upravljanja kakvoćom i zaštitom okoliša, Dušan Tomašević, direktor tvrtke.Ulazeći u 2008., inače 70. godinu tradicije u proizvodnji (preradu mesa 1938. pokrenuo Đuro Predović), PIK Vrbovec se našao na polovici realizacije golemih investicijskih zahvata, naglasio je Tomašević iznoseći podatak da je u razdoblju 2005-2007. u modernizaciju i proši- renje kapaciteta investirano 50 milijuna eura, premda je bivšem vlasniku, Vladi RH zajamčeno ulaganje od 60 milijuna kuna. Do kraja 2010. slijede nova ulaganja u vrijednosti još 50 milijuna eura. Tako je, među ostalim, izgrađena najmodernija rasjekaonica svinjskih polovica na širem prostoru regije, godišnjeg kapaciteta 800 tisuća komada. Planirana ulaganja predviđaju i gradnju rasjekaonice za junad kapaciteta 100.000 grla. Agrokor je PIK preuzeo 2005. i te je godine, podsjetio je, proizvodnja iznosila 24.000 tona, a ukupni prihod 700 milijuna kuna. Broj zaposlenih u 2005. bio je 1220 dok danas PIK zapošljava 1700 radnika. Oko 70 posto proizvodnje temelji se na domaćoj sirovini. U izvoz trenutno odlazi 7,5 posto proizvodnje, svaki tjedan u Italiju isporučuju juneći milanski rez, na zapadnoeuropska tržišta plasiraju mesne konzerve dok u u zemlje regije odlaze artikli iz ukupne proizvodne lepeze. Cilj je, najavljuje Tomašković, u izvoz otpremati oko 30 posto proizvodnje. Direktor vrbovečke mesne industrije ustvrdio je da se nakon konsolidacije te hvatanja trendova konkurencije tijekom 2005. PIK u samo 3 godine preobrazio u lidera domaćeg tržišta.
U razdoblju 2005-2007. u modernizaciju i proširenje kapaciteta investirano 50 milijuna eura
Vrbovečka mesna industrija (PIK Vrbovec) 2007. godinu zaključila je s obujmom proizvodnje od 46.500 tona svježeg mesa i mesnih prerađevina te ukupnim prihodom u visini 1,18 milijardi kuna, izvijestio je jučer u prigodi primopredaje PIK-u dva ISO certifikata, ishođena za sustav upravljanja kakvoćom i zaštitom okoliša, Dušan Tomašević, direktor tvrtke.Ulazeći u 2008., inače 70. godinu tradicije u proizvodnji (preradu mesa 1938. pokrenuo Đuro Predović), PIK Vrbovec se našao na polovici realizacije golemih investicijskih zahvata, naglasio je Tomašević iznoseći podatak da je u razdoblju 2005-2007. u modernizaciju i proši- renje kapaciteta investirano 50 milijuna eura, premda je bivšem vlasniku, Vladi RH zajamčeno ulaganje od 60 milijuna kuna. Do kraja 2010. slijede nova ulaganja u vrijednosti još 50 milijuna eura. Tako je, među ostalim, izgrađena najmodernija rasjekaonica svinjskih polovica na širem prostoru regije, godišnjeg kapaciteta 800 tisuća komada. Planirana ulaganja predviđaju i gradnju rasjekaonice za junad kapaciteta 100.000 grla. Agrokor je PIK preuzeo 2005. i te je godine, podsjetio je, proizvodnja iznosila 24.000 tona, a ukupni prihod 700 milijuna kuna. Broj zaposlenih u 2005. bio je 1220 dok danas PIK zapošljava 1700 radnika. Oko 70 posto proizvodnje temelji se na domaćoj sirovini. U izvoz trenutno odlazi 7,5 posto proizvodnje, svaki tjedan u Italiju isporučuju juneći milanski rez, na zapadnoeuropska tržišta plasiraju mesne konzerve dok u u zemlje regije odlaze artikli iz ukupne proizvodne lepeze. Cilj je, najavljuje Tomašković, u izvoz otpremati oko 30 posto proizvodnje. Direktor vrbovečke mesne industrije ustvrdio je da se nakon konsolidacije te hvatanja trendova konkurencije tijekom 2005. PIK u samo 3 godine preobrazio u lidera domaćeg tržišta.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu