PharmaS: Jedna od vodećih kompanija u bolničkom segmentu i izvoznik hrvatskih proizvoda u segmentu probiotika

Autor: Marija Crnjak , 05. prosinac 2019. u 14:55
FOTO: Press

Farmaceutska tvrtka PharmaS ove godine slavi 10 godina poslovanja, i tim povodom uprava kompanije u vlasništvu Luke Rajića danas se u Zagrebu susrela s novinarima.

 Kako je poznato PharmaS je krenuo 2009.godine kao greenfield projekt uz izgradnju pogona u Popovači, a tvrtka danas zapošljava 160 stručnjaka, druga je po volumenu u bolničkom segmentu u Hrvatskoj, te je kroz izvoz prisutna u 20 zemalja. PharmaS je u ovoj godini potpisao važan ugovor s američkim Abbottom za plasman na 61 tržište, a nedavno su od Atlantica preuzeli Fidifarm s brendom Dietpharm. 
„Prije 10 godina počeli smo kao greefield investicija u generičku farmaceutsku kompaniju regije, i nakon par godina traženja pronašli smo svoj segment, a danas s ponosom možemo reći kako smo jedna od vodećih kompanija u bolničkom segmentu i izvoznik hrvatskih proizvoda u segmentu probiotika“, rekao je predsjednik Uprave PharmaSa Jerko Jakšić, te dodao kako je PharmaSov cilj u sljedećih nekoliko godina postati lider u segmentu dodataka prehrani u regiji.
    
PharmaS trenutno posluje u 20 zemalja svijeta, bilježi 30 postotnu godišnju stopu rasta, a u portfelju trenutno imaju preko 200 proizvoda.
O budućim planovima kompanije i izazovima u današnjim uvjetima poslovanja čitajte sutra u razgovoru s Jerkom Jakšićem za tiskano izdanje Poslovnog dnevnika. 

Komentirajte prvi

New Report

Close