Pevex otvara novi centar u Gospiću vrijedan 7 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 31. siječanj 2024. u 08:19
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Župan Ernest Petry također je izrazio zadovoljstvo ovim projektom.

Na sastanku župana Ličko-senjske županije Ernesta Petryja i čelništva Pevexa u utorak istaknuto je da će za godinu dana biti otvorena prva trgovina tog trgovačkog lanca u toj županiji, u što će se uložiti sedam milijuna eura, izvijestili su iz kabineta župana.

Predsjednik Uprave Pevexa Krešimir Bubalo kazao je da su u Gospiću kupili više od 17.000 četvornih metara zemljišta i da će izgraditi objekt na više od 4.000 četvornih metara.

“Zahvaljujemo na kooperativnosti, a kad nam budu izdane sve potrebne dozvole, što će biti u idućih nekoliko mjeseci, za izgradnju objekta će nam biti potrebno 6 mjeseci te 15 dana da ga popunimo robom, tako da se unutar godine dana može očekivati otvorenje”, kazao je Bubalo.

Pevex trenutno ima 29 trgovačkih centara, a Uprava najavljuje da će ih uskoro biti više od 40. U Gospiću će radno mjesto moći pronaći između 40 i 50 radnika.

Župan Ernest Petry također je izrazio zadovoljstvo ovim projektom. “Zapošljavanjem između 40 i 50 mladih ljudi, ta investicija će svakako doprinijeti demografskoj revitalizaciji ovoga kraja. Pevex je hrvatska kompanija i mi podržavamo ulazak domaćeg kapitala u Ličko-senjsku županiju. Možemo kazati da će ova i slične investicije omogućiti ostanak mladih ljudi u ovoj županiji. Još jednom izražavamo snažnu podršku ovom i sličnim projektima, i nadamo se da će kroz buduće dobavljače i iz ove županije biti otvoreno lančano tržište”, rekao je Petry.

Dodao je da će u suradnji s Ličko-senjskom županijom i Gradom Gospićem Pevex imati potrebnu potporu kako bi se projekt što prije realizirao. “Kao što znamo, u postupku projektiranja je i gospićka zapadna obilaznica, pa će pored ovoga trgovačkog centra u budućnosti prolaziti cesta koja će ujedno biti pristup poslovnoj zoni Smiljansko polje, a u drugoj fazi izgradnje i produžetak prema podvelebitskom primorju, odnosno Karlobagu, slijedom čega će predmetna lokacija biti interesantna ne samo za ljude s područja Ličko-senjske županije nego i za putnike iz drugih dijelova RH kao i za turiste”, zaključio je Petry.

Komentirajte prvi

New Report

Close