Kad dosegnu 40 prodajnih centara, Pevexu slijedi širenje i van Hrvatske

Autor: Poslovni dnevnik , 16. siječanj 2024. u 11:41
Pevexov trgovački prostor u Gospiću prostirat će se na 18.000 četvornih metara/PD

Lokacija nove poslovnice u Gospiću bit će na raskrižju prometnice Gospić – Lički Osik s prometnicom koja vodi prema naplatnoj postaji auto ceste A1 Zagreb – Dubrovnik.

Trgovački lanac Pevex planira početi graditi prodajni centar u Gospiću, a trgovački prostor s pripadajućim infrastrukturnim sadržajima protezat će se na gotovo 18.000 kvadratnih metara. U novoj poslovnici Pevexa, kupci u Gospiću moći će pronaći sve što im je potrebno za dom, vrt ili hobi uz neizostavnu ponudu robe široke potrošnje.

“Nastavljamo započeti investicijski ciklus te kontinuirano širenje prodajne mreže. Izuzetno mi je drago da dolazimo u Liku čime zaokružujemo pokrivenost našim prodajnim centrima svih hrvatskih regija. No, prostora za daljnje širenje u Hrvatskoj još ima i pred nama je puno posla”, ističe predsjednik Uprave Pevexa Krešimir Bubalo.

Lokacija nove poslovnice u Gospiću bit će na raskrižju prometnice Gospić – Lički Osik s prometnicom koja vodi prema naplatnoj postaji auto ceste A1 Zagreb – Dubrovnik. Dolazak prvog hrvatskog trgovačkog lanca u Gospić dio je investicijskog ciklusa Pevexa koji uključuje 40 prodajnih centara diljem RH, a nakon toga slijedi iskorak na inozemna tržišta.

Podsjetimo, kompanija u sklopu najavljenog velikog investicijskog ciklusa ove godine planira otvoriti logističko-distributivni centar u Jankomiru, čiji su radovi u tijeku i napreduju željenom dinamikom.

U izgradnju skladišta uloženo je gotovo 13,5 milijuna eura, a završetak radova predviđen je sredinom 2024. Centralno skladište Pevexa na zagrebačkom Jankomiru bit će opremljeno solarnim panelima za proizvodnju električne energije čime se potvrđuje smjer kompanije, a to je razvoj i primjena ekoloških rješenja usmjerenih na očuvanje okoliša i održivog poslovanja te uštede energije.

Pevex inače sada broji 29 prodajnih centara u 25 hrvatskih gradova.

Komentirajte prvi

New Report

Close