Vratili se iz Venezuele u Hrvatsku, ali pandemija je presudila njihovom uspješnom poslovnom projektu

Autor: Marija Crnjak , 15. ožujak 2021. u 12:20
Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Godina 2020. Forumu je donijela skoro 400 otkazanih događanja i pad prometa od 82 posto.

Skoro 9 godina od otvaranja u zagrebačkom poslovnom centru na Radničkoj cesti, zbog ogromnog pada prometa u pandemiji zatvara se Kongresni centar Forum Zagreb, projekt bračnog para Hrgetić, povratnika iz Venezuele. Kako su objavili osnivači na stranicama Foruma, pandemija je imala preveliki utjecaj na ovaj sektor.

“Čak i prije samog lockdowna u Hrvatskoj, počeli smo osjećati posljedice. Iako je to sve u početku bilo skoro pa bezbolno, zapravo nismo ni bili svjesni u što će se pretvoriti cijeli svijet, a ne samo funkcioniranje naše male, specifične djelatnosti za događanja i sastanke. Godina 2020. bila je izrazito stresna i naporna svima, a nama je ostavila neizbrisiv trag od skoro 400 otkazanih događanja i pada prometa od 82 posto. Uz sve napore da nastavimo poslovanje, na kraju smo ipak morali donijeti tešku odluku koja nas sve rastužuje, a to je da više nećemo poslovati u ovom obliku u kojem ste nas poznavali sve ove godine – kao kongresni centar”, ističu u pismu zahvale svojim dosadašnjim klijentima.

Podsjećaju da bi za mjesec dana Forum Zagreb proslavio 9 uspješnih poslovnih godina u kojima je održano oko 5.500 događanja za skoro 190.000 posjetitelja. Poručuju da ovaj poslovni i životni preokret shvaćaju kao priliku za reinventiranje, te stoje na raspolaganju za daljnju organizaciju događanja u drugim prostorijama.

Prema podacima iz financijskog izvještaja za 2019. godinu, kongresni centar Forum je ostvario 3,8 milijuna prihoda, oko 13 posto više nego u godini ranije. Centar je u svojoj neposrednoj blizini ujesen 2019. dobio i konkurente, otvaranjem hotela Hilton Garden Inn s jakom kongresnom ponudom, koja je doduše isto tako trenutno neiskorištena zbog pandemije.

U sutrašnjem broju Poslovnog dnevnika čitajte više o mjerama koje se traže za očuvanje kongresne event industrije.

Komentirajte prvi

New Report

Close