Ova turistička tvrtka se vratila na predpandemijski prihod

Autor: Marija Crnjak , 26. listopad 2021. u 14:37
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

ACI d.d. je u trećem kvartalu 2019. godine uprihodio 88,7 milijuna kuna, lani 69,4 milijuna kuna, a u trećem kvartalu ove godine 89,5 milijuna kuna. 

Zahvaljujući ubrzanom procjepljivanju te najvišim standardima zaštite u ACI marinama, kao i ublažavanju epidemioloških mjera te otvaranju granica u Republici Hrvatskoj, poslovni prihodi tvrtke nacionalnog lanca marina su u trećem kvartalu 2021. godine porasli za 20,1 milijuna kuna, odnosno čak 29 posto u odnosu na treći kvartal prošle godine, javljaju iz kompanije. Navedeni rezultati su na razini rezultata ostvarenih u trećem kvartalu rekordne 2019. godine.

ACI d.d. je u trećem kvartalu 2019. godine uprihodio 88,7 milijuna kuna, lani 69,4 milijuna kuna, a u trećem kvartalu ove godine 89,5 milijuna kuna.

„Gledajući rezultate, uz poseban naglasak na ostvarene rezultate trećeg kvartala, možemo reći da smo izuzetno zadovoljni. Sve aktivnosti koje smo poduzimali radi pripreme sezone, s posebnim naglaskom na sigurnost i zaštitu zdravlja djelatnika i gostiju, osigurale su porast poslovnih prihoda i sezonu na tragu 2019., što smo i priželjkivali. Završetak sezone u nautici predstavlja i početak pripreme naredne sezone, pri čemu valja naglasiti, uz kompletnu rekonstrukciju lukobrana na Korčuli, i nove investicije koje su započete po okončanju sezone – prije svega radi se o marinama Dubrovnik, Trogir, Žut i Piskera, Rab, Milna te Vodice, kojima predstoje značajna ulaganja. Sve ranije navedeno, kao i novi projekti koji su tijekom godine pokrenuti, ukazuju na dinamičan period u kojem se Društvo nalazi“ poručio je direktor tvrtke ACI Kristijan Pavić. U ACI-u podsjećaju da su ove godine osnovali zajedničku tvrtku s tvrtkom GITONE Kvarner koja posluje u okviru Lurssen grupacije. Tvrtka ACI-GITONE javila se na natječaj za dodjelu koncesije u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke nautičkog turizma Porto Baroš u Rijeci, buduće ACI marine Rijeka, što ujedno predstavlja i najveći te najznačajniji nautički projekt u povijesti Republike Hrvatske.

Komentirajte prvi

New Report

Close