Brodosplit: Otkaz za 10 dana, povratak do kraja ljeta

Autor: Marija Brnić , 09. travanj 2013. u 22:00
Tomislav Debeljak, vlasnik Brodosplita/PIXSELL

Nakon predaje dokumenatacije HZZ-u, u idućih će 10 dana početi realizacija programa, odnosno otkazi i isplata otpremnina.

Završen je program zbrinjavanja više od 2000 radnika u Brodosplitu i do kraja tjedna bit će predan Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ), a do kraja tjedna moguće je i potpisivanje novih ugovora o gradnji brodova, najavio je Tomislav Debeljak, prvi čovjek samoborskogA DIV-a i novi vlasnik splitskog škvera, na svojoj Facebook stranici.

Debeljakovu ponudu za otpremnine, potvrđeno nam je, prihvatili su svi zaposlenici Brodosplita. Nakon predaje dokumenatacije HZZ-u, u idućih će 10 dana početi realizacija programa, odnosno otkazi i isplata otpremnina, a potom će uslijediti postupno ponovno zapošljavanje. "Idemo sektor po sektor, odradit ćemo to u roku koji je pet puta brži od najbolje ponude velikih svjetskih konzultantskih kuća. Prema planu, sve bi trebalo biti gotovo do kraja ljeta, a svjetski je standard od 18 do 36 mjeseci", ističe Debeljak, koji svojim škveranima obećava i da nakon kadrovskoga restrukturiranja neće "nikad dopustiti da vrijedne škverske ruke ostanu bez posla i egzistencije".

Uz kadrovsko restrukturiranje, Debeljak prioritetom na kojem se mora raditi da bi se zaustavili daljnji gubici ističe i zatvaranje brojnih "rupa" kroz koje je dosad "curilo". Što se brodova tiče, trenutačno se, ističe Debeljak, razrađuju tehnički detalji o gradnji brodova, ponajprije interijera, budući da je riječ o jedrenjacima i jahtama. "Navedeno je za našu plovidbu, tako da su ugovori sigurni i ne ovise ni o kome", poručuje Debeljak i napominje kako su projekti isplativi zbog znanja i referenci Brodosplita. Dodaje i da je off shore projekt namijenjen potrebama DIV-a, koji ga potpuno financira. Debeljak naglašava da je taj projekt vezan uz njegov patenet, te će biti profitabilan i za škver i za DIV.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Firma sa 20 000kn ce sanirati firmu sa preko milijardu kuna negativnog equity-a? Uz to firma sa 20 000 kn kapitala ima nepismenog vlasnika koji nije u industriji u koju ulazi nikada poslovao… genijalna prica.

Pocetak trijeznjenja ce biti kada se na posao ne vrati gotovo nitko.

New Report

Close