Poslovna 2021.
Dragutin Drk, vlasnik i direktor Vindije

Ostajemo usmjereni na kvalitetu te očuvanje i razvoj proizvodnje u Hrvatskoj

Pandemija se negativno odrazila na mljekarsku industrije, ali mi smo osigurali da svaka litra mlijeka proizvedenog na hr…
Dragutin Drk, vlasnik i direktor Vindije
08. prosinac 2020. u 13:10
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

Protekli su mjeseci, u svakom smislu, situacija izvanrednih okolnosti za cjelokupnu prehrambenu industriju, no u Grupi Vindija smo okrenuti onome što je pred nama, fokusirani na očuvanje proizvodnje i radnih mjesta, bez ustupaka u kvaliteti i vrijednostima koje jamčimo našim kupcima. Kao i dosad, naše aktivnosti i u narednom razdoblju ostaju usmjerene na zaštitu i sigurnost radnika te očuvanje rada pogona jer je u proizvodnji svježih namirnica ograničenog roka trajanja ključno osigurati kontinuitet rada i isporuke – od sirovine do distribucije i pozicioniranja na police. Planiranje daljnjeg poslovanja i investicija ponajviše će ovisiti o trajanju pandemije, no s optimizmom ulazimo u godinu u kojoj slavimo veliki jubilej – 60 godina tvrtke Koka, članice Vindija Grupe, čiji brend Cekin službeno nosi titulu piletine broj 1 na domaćem tržištu.

Upravo je Koka, zahvaljujući vrijednim ulaganjima, prva tvrtka u Hrvatskoj koja posjeduje GMO free certifikat za svježe pileće meso. Zahvaljujući ovakvim iskoracima, uspješno opravdavamo titulu jednog od lidera domaće prehrambene industrije, ali i povjerenje naših kupaca kojima nudimo namirnice najviše kvalitete i provjerene sigurnosti. I, iako je primjetna promjena u njihovoj kupovnoj moći i navikama, trenutačne okolnosti vidimo kao dodatnu priliku za jačanje i promociju svježih prehrambenih proizvoda, kojima uvoz nije i ne može biti konkurencija.

Budući da se pandemija posebno negativno odrazila na sektor mljekarske industrije, zbog čega se niz malih obiteljskih gospodarstava našlo u problemu, ponosni smo što smo intenzivirali otkup viškova ovčjeg, kozjeg i kravljeg mlijeka i time spriječili njihovo propadanje. Solidarnim i društveno odgovornim poslovanjem, osigurali smo da svaka litra mlijeka proizvedenog na hrvatskim farmama bude otkupljena i na vrijeme otpremljena u pogone Vindije. I u nadolazećoj godini nastavljamo biti partner domaćim primarnim proizvođačima, kao i s unaprjeđenjem upravljačkih procesa.

Na proizvodnju je utjecala i smanjena dinamika potrošnje u HoReCa sektoru, studentskim centrima, školama, vrtićima te drugim institucijama. Sasvim je sigurno kako sve navedeno utječe na aktivnosti i rezultate poslovanja za 2020., no vjerujemo kako će trend okretanja domaćih potrošača domaćim prehrambenim proizvodima nastaviti rasti u idućoj godini.

New Report

Close