Osnivač i vlasnik DOK-ING-a je prvi hrvatski dobitnik „Europskog poslovnog Oskara“ za životno djelo

Autor: Poslovni.hr , 10. svibanj 2017. u 12:46
Foto: foto press

DOK-ING je prva hrvatska tvrtka koja je 2015. godine dobila European Business Award u kategoriji tvrtki s prihodom od 0-25 milijuna eura, i to u konkurenciji preko 24 000 europskih tvrtki.

Na desetoj dodjeli European Business Awards, održanoj 04. svibnja u Dubrovniku, nagradu za životno djelo dobio je Vjekoslav Majetić, osnivač i vlasnik DOK-ING-a, hrvatske tvrtke koja već punih 25 godina razvija i proizvodi robotizirane sustave posebnih namjena, primarno za razminiranje, vatrogastvo i rudarstvo. Nagradu su mu uručili NJ.E. Andrew Dalgleish, britanski veleposlanik u Republici Hrvatskoj i Branko Tomašković, direktor RSM-a Hrvatska, domaće podružnice jedne od najvećih mreža nezavisnih revizorskih, poreznih i konzultantskih tvrtki.

DOK-ING je prva hrvatska tvrtka koja je 2015. godine dobila European Business Award u kategoriji tvrtki s prihodom od 0-25 milijuna eura, i to u konkurenciji preko 24 000 europskih tvrtki. Široj europskoj poslovnoj javnosti u Londonu je tada predstavljena kao međunarodni lider u proizvodnji opreme i sustava koji koriste tehnologije daljinskog upravljanja i time štite ljudske živote u najopasnijim situacijama uključujući razminiranje, upravljanje kriznim situacijama, vatrogastvu i rudarstvu, čiji su proizvodi prisutni u preko 30 zemalja svijeta.

Osnivač i vlasnik tvrtke DOK-ING d.o.o., Vjekoslav Majetić prvi je poduzetnik iz Hrvatske koji je dobio prestižno priznanje, Europski poslovni „Oskar“ odnosno „Lifetime Achievement Award“. Time je još jednom potvrđena njegova neiscrpna poslovna snaga, neumorni inovativni duh, stalna dječačka zaigranost koje su izvor uvijek intrigantnih ideja. A sve pod jedinstvenim motom tvrtke „Don't send a man to do a machine's job.“

Vrijednost i prepoznatljivost DOK-ING-a na svjetskom tržištu, konstantno ulaganje u inovacije i nove tehnologije bile su osnova za dodjelu nagrade za životno djelo Vjekoslavu Majetiću koji je rekao:

„Počašćen sam izborom za nagradu. To je veliko priznanje za sav uložen trud u proteklih 25 godina, za proizvodnju preko 350 raznovrsnih strojeva čija je glavna zadaća štititi ljudske živote, za razminiranje preko 36 milijuna kvadratnih metara minama zagađenog terena. Smatram to i dokazom naše kvalitete, a i dobrim primjerom promocije Hrvatske i našeg poduzetništva unutar velike europske obitelji.“

Komentirajte prvi

New Report

Close