Osijek-Koteksu ugovor od 6,76 milijuna eura u BiH

Autor: Darko Bičak , 06. veljača 2013. u 14:44
Radovi bi trebali biti gotovi do siječnja iduće godine/PIX

Hrvatska tvrtka će graditi vijadukt u suradnji sa bosansko-hercegovačkom Hidrogradnjom.

Osijek-Koteks dobio je u kooperaciji s Hidrogradnjom iz Bosne i Hercegovine ugovor težak 6,76 milijuna eura na izgradnji sarajevske obilaznice.

Riječ je o radovima na vijaduktu Briješće na dionici Butila-Briješće-Stup. Hrvatska i bosansko-hercegovačka tvrtka će izgraditi dva paralelna vijadukta dužine 724 metara. Iz Sarajeva pojašnjavaju da će se u ovaj infrastrukturni objekt na obilaznici ugraditi ukupno 31 tisuća kubičnih metara betona te 3568 tona armature. Džemaludin Peljto, direktor Hidrogradnje, najavio je da će ovaj projekt, čiji je rok izgradnje do kraja siječnja naredne godine, angažirati 120 do 150 njihovih radnika. Iz osječke tvrtke nisu željeli komentirati ovaj posao te nije poznato s kakvim će kapacitetima Koteks biti angažiran u ovom projektu. Iz Osijeka navode da su prošlih godina imali dva projekta u Bosni i Hecegovini teška ukupno više od 1,5 milijuna eura.

Radilo se o obnovi ceste Ozimica-Žepe vrijednoj 814 tisuća eura te obnova ceste Maglaj Ozimica u vrijednosti od 721 tisuća eura. Isto tako navode i posao na rekonstrukciji riječnog kanala na rijeci Ubači u Srbiji, a što je bio projekt težak četiri milijuna eura. U njihovoj referentnoj listi nalazi se i niz infrastrukturnih projekata u hrvatskoj cestogradnji, između ostalih: dionica Đakovo-Sredanci, autocesti Beli Manastir-Osijek -Svilaj -Ploče i gradnji zapadne obilaznice Osijeka te granični prijelaz Bajakovo. Poslu u BiH se nadaju i u Viaduktu koji je, u velikoj konkrenciji, zainteresiran za gradnju 35 kilometra autoceste Banja Luka – Prnjavor. 

Komentirajte prvi

New Report

Close